Dinamo și CSM Constanța debutează marți în grupele Ligii Europene masculine

Faza grupelor Ligii Europene masculine începe marți, 17 octombrie, România având două reprezentante. Campioana Dinamo București a fost calificată direct în această fază, după ce nu a primit wild card-ul pentru Champions League, iar CSM Constanța a obținut o calificare spectaculoasă, după ce a eliminat-o în turul preliminar pe finalista ediției precedente, Fraikin Granollers.

Dinamo va evolua în grupa G, alături de Fuchse Berlin (lidera la zi în Bundesliga), Chambery Savoie (locul 9 în prima ligă franceză) și HC Izvidac (campioana Bosniei Herțegovina). Campioana României va juca primul meci acasă, de la ora 21.45, cu HC Izvidac, în direct pe Digi Sport 4 și Prima Sport 5.

Întotdeauna primul joc dintr-o competiție este special, noi jucăm acasă și e foarte important să câștigăm cele două puncte puse în joc. Adversarii noștri sunt o echipă tânără, cu câțiva jucători extraordinari, care joacă un handbal bun, dar eu am încredere în echipa noastră, chiar dacă va fi complicat. În ce privește participarea noastră în Liga Europeană, pentru mine o competiție a însemnat întotdeauna să te gândești la jocul care urmează, iar pentru noi este cel cu Izvidac. Este o competiție puternică, grea, pe care trebuie s-o luăm pas cu pas, iar primul pas este cel cu Izvidac. Xavier Pascual (antrenor Dinamo București)

CSM Constanța va juca în grupa H, alături de Sporting CP (vicecampioana Portugaliei și lidera la zi a primei ligi portugheze), Tatabanya (locul 3 în prima ligă maghiară) și KGHM Chrobry Glogow (locul 5 în prima ligă poloneză). Dobrogenii vor juca primul meci în deplasare, la Tatabanya, de la ora 19.45, în direct pe Digi Sport 4 și Prima Sport 2.

Vom întâlni în Ungaria o echipă foarte bună, cu jucători valoroși, dar eu zic că vom face un meci foarte bun, nu ne vom face de rușine și vom face cinste României. Le-am spus băieților că trebuie să se bucure de handbalul european, fiindcă acolo și-au dorit să ajungă, să joace cu cele mai bune echipe din Europa și să simtă pe pielea lor diferența între ce se joacă în campionatul României și ce se joacă în Europa. După ce am eliminat finalista de anul trecut, așteptările sunt mari, noi ne vom bate pentru locul 2 în grupă cu Tatabanya și cu echipa din Polonia. Sporting are un plus mare, e o echipă de Liga Campionilor, însă noi vom merge să jucăm, să ne bucurăm de spectacolul handbalistic și să ne măsurăm forțele cu cei buni. George Buricea (antrenor CSM Constanța)

Primele două clasate din cele opt grupe se vor califica în Main Round, care va consta în patru grupe de câte patru echipe. În cazul în care cele două echipe românești vor reuși calificarea, ele vor face parte din aceeași grupă în Main Round.

Foto: Facebook CSM Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *