Ups, au comis-o din nou: TEC a folosit un antrenor în stare de suspendare

Handbal Mania a scris despre favorurile de care beneficiază clubul TEC („Talentul este Cheia”), înființat de secretarul general al FRH, Viorel Mazilu: antrenor promovat selecționer la cadeți, serii cu dedicație, arbitri din București să nu se cheltuie cu transportul etc. Ultima boacănă marca TEC a fost folosirea unui antrenor pe banca tehnică, deși acesta era suspendat. Este vorba de partida din campionatul juniorilor 2, CSS Steaua – TEC, disputat pe 23 septembrie 2023, la care pe banca oaspeților a stat Andrei Vasilescu (foto, primul din stânga), care este și arbitru. În această din urmă calitate, acesta fusese suspendat cu doar patru zile înainte de acest meci de Comisia de Disciplină a FRH pentru 3 etape. Conform Regulamentului Disciplinar, ”pentru persoanele care au dublă calitate antrenor / arbitru / observator, suspendarea din activitatea handbalistică se efectuează pentru toate categoriile de competiții organizate de F.R.H.”

Lucrurile sunt, așadar, foarte clare, TEC trebuie să piardă meciul cu 0-10 și să fie penalizată cu un punct în clasament, în timp ce Andrei Vasilescu riscă o suspendare drastică, fiind recidivist. Și am văzut ce severă e comisia, care îi menține antrenoarei Nadina Dumitru starea de suspendare de aproape un și jumătate, chiar dacă regulamentul spune că o suspendare nu poate fi mai mare de un an. Interesant este că onor comisia se uită în altă parte în cazul Steaua – TEC, deși ce s-a petrecut acolo este de notorietate de-acum.

Aceeași comisie a omologat cu 10-0 un meci din etapa a treia a campionatului de junioare 3, în care echipa Dorna Vatra Dornei nu a avut vize medicale, dar n-a făcut nimic în legătură cu primele două etape, la care respectiva echipă a fost evident în aceeași situație. Păi de ce, domnu’ Vasile?

Update: Daniel Vasile, președintele Comisiei de Disciplină, ne-a precizat că această comisie nu face decât să ratifice deciziile altor comisii și nu se auto-sesizează. 

Foto: Facebook Talentul este cheia.

Un comentariu la „Ups, au comis-o din nou: TEC a folosit un antrenor în stare de suspendare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *