Festivalul de Minihandbal Dan Moisii a ajuns la ediția a doua

Festivalul de Minihandbal ”Dan Moisii” s-a desfășurat la Roman pe 24 ianuarie 2024 și a adunat la start 430 de copii din zona Moldovei. A fost a doua ediție a acestei manifestări sportive dedicată copiilor de până la clasa a IV-a, iar unul dintre oamenii emoționați de prezența unui număr atât de mare de participanți a fost Felicia Moisii, soția lui Dan Moisii. ”E impresionant și în același timp foarte frumos ce văd în sală”, a transmis Felicia Moisii.

Fiecare echipă a avut parte de câte trei partide, iar durata unui joc s-a întins pe 25 de minute, fără pauză. Nu s-a ținut scor, nu s-au întocmit clasamente, nu au fost premii individuale. Organizatorii au reușit să îndulcească la final fiecare copil cu câte o ciocolată și o napolitană, aceste mici cadouri bucurându-i la fel de mult ca fiecare secundă petrecută pe teren. Trebuie spus că jocurile au avut loc pe teren cu dimensiuni pentru minihandbal, trei fiind ”desenate” în Sala Sporturilor, iar altele două în sala de antrenamente a Clubului Atletic Roman.

În organizarea evenimentului, Direcția Județeană de Sport Neamț a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Roman, Clubului Sportiv Municipal Roman, Liceului cu Program Sportiv Roman și Clubului Atletic Roman.

”Nu a fost simplu să se organizeze, dar avem încredere că fiecare copil a plecat de la Roman bucuros de momentele petrecute. A fost cel mai «bogat» festival de minihandbal pe care l-am organizat vreodată, cu 430 de participanți, iar noi, DJS Neamț, organizăm de mulți ani astfel de evenimente. Așa cum se știe vara avem, în iunie, Festivalul de minihandbal «Mircea Fleșeriu» la Piatra Neamț, pe care îl facem din 1996 încoace. Mă bucură prezența copiilor, implicarea antrenorilor și sper să facem o tradiție să organizăm la Roman de fiecare dată în ianuarie acest festival”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul executiv al DJS Neamț.

Au fost în total 16 echipe de fete și 12 de băieți. Au fost reprezentate cluburi din județele Suceava, Iași, Vaslui, Bacău și Iași, iar numele acestor struturi sportive sunt: ACS Elite Vicovu de Jos (antrenori Sandu Zubas și Vasile Rocșa), CS Vicovu de Sus (antrenor Ionuț Hariton), LPS Suceava (antrenori Iulian Dugan și Răzvan Bernicu), Școala ”Cantacuzino” Pașcani (antrenor Cătălina Rotaru), CSM Pașcani (antrenor Ionuț Davidoaia), ABC Handball Kids Iași (antrenor Bogdan Constantin), ACS Antares Huși (antrenori Carmen și Costel Săcăleanu), LPS Vaslui (antrenor Marian Grădinaru), OK Sport Onești (antrenori Cornel Sburlan și Adrian Sava), Viitorul Berești-Tazlău (antrenor Florin Romanescu), CSO Buhuși (antrenori Mirela Popa și Eusebiu Tancău), ACS Golden Kids Bacău (antrenori Alina Ștefancu, Sandu Iacob, Cristian Băcăoanu), CSS Târgu Neamț (antrenor Ovidiu Tătaru), LPS Piatra Neamț (antrenori Rebeca Cernat, Ionuț Ciocoiu, Răzvan Caba), LPS Roman (antrenori Andreea Creangă, Vasilica și Viorel Lazăr), AS Sportul Piatra Neamț (antrenori Ovidiu Ilisei, Florin Andriesei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *