Weekend-șoc pentru handbalul românesc: FRH a rămas fără finanțare, fără secretar general și fără selecționer la naționala masculină

Nori negri se adună deasupra handbalului românesc, confruntat cu situații fără precedent în istorie. Prosport.ro informează că Federația Română de Handbal nu va primi în acest an finanțare de la Agenția Națională pentru Sport. Această decizie nu e o surpriză pentru mulți oameni de handbal și e consecința managementului haotic al președintelui Constantin Din, care a culminat cu flagrantele încălcări ale Statutului FRH, constatate de Tribunalul București. Adăugați la acestea refuzul federației de a impune obligativitatea prezenței pe teren a 3 jucători români pe tot parcursul jocului și veți constata că sistarea finanțării nu e o surpriză. Rămâne de văzut ce va urma, fiindcă e greu de crezut că Din va demisiona, în condițiile în care el nu și-a respectat promisiunea de a se prezenta în fața Adunării Generale cu demisia în alb pe masă.

Fanatik.ro informează că Xavier Pascual va renunța la poziția de selecționer al naționalei masculine. Nici asta nu e o mare surpriză, fiindcă, la ultima acțiune de pregătire de la Bistrița, Pasqui le-a dat de înțeles jucătorilor că va renunța după europene. Ce nu știați, însă, este ce obiectiv a avut naționala masculină la europene, conform Cererii de finanțare depuse la ANS. Țineți-vă bine: locurile 8-12!!! Ca să vedeți gradul de racordare la realitate al conducerii FRH, ei voiau ca România să se califice în grupele principale din grupa cu Spania, Croația și Austria. La câte am văzut până acum, nu ne-ar mira ca, la întoarcerea din Germania, Constantin Din să anunțe că îl demite pe Xavier Pascual ca urmare a neîndeplinirii obiectivului.

În fine, se pare că Federația Română de Handbal a rămas fără secretarul general Viorel Mazilu. În mediile handbalistice se vehiculează că acesta și-ar fi depus demisia ca urmare a unor certuri cu președintele Din, însă din aceleași medii am cules reacții de genul „e doar o cacealma”, „și Ionuț Barbu a demisionat, dar e bine mersi tot acolo și dă drumul la meciuri pe terenuri neregulamentare” și așa mai departe.

Una peste alta, handbalul românesc se află într-o criză fără precedent și rămâne de văzut dacă și cine va reuși să redreseze o corabie aflată într-o derivă accentuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *