Antrenorul Dunării Brăila, amendat cu 1.000 de lei de Comisia Centrală de Disciplină, regina neprezentărilor a strâns amenzi de 13.000 de lei

Agendă foarte încărcată pentru membrii Comisiei Centrale de Disciplină (CCD) din cadrul Federației Române de Handbal, la ședința de marți, 30 ianuarie, procesul-verbal cuprinzând nu mai puțin de 23 de puncte. Câteva dintre acestea ne-au reținut atenția.

Antrenorul Dunării Brăila, danezul Jan Leslie Lund, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ”insulte, amenințări sau jigniri adresate arbitrilor după joc”. Meciul în cauză a fost SCM Gloria Buzău – HC Dunărea Brăila (scor 31-33), disputat pe 25 ianuarie, iar arbitrii ”busculați” de tehnicianul danez au fost Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

Clubul SCM Râmnicu Vâlcea a fost sancționat cu avertisment pentru că, la meciul de pe teren propriu cu Corona Brașov din 20 ianuarie, nu a respectat prevederile regulamentare privind terenul de joc, mai exact nu avea trasat cercul de la centrul terenului.

Cuplul de arbitri Alexandru Constantin / Laszlo Gal a primit o suspendare de 5 etape pentru  ”necunoașterea sau greșita aplicare, fără intenție, a regulilor de joc și a celorlalte regulamente, care influențează în mod direct rezultatul final al jocului (…)”. Partida care a dus la această sancțiune a fost Minaur Baia Mare – SCM Universitatea Craiova (scor 29-26), din 13 ianuarie.

Ca de obicei în acest sezon, una din ”vedetele” ședințelor CCD a fost regina neprezentărilor, membra Consiliului de Administrație al FRH, Liana Costea. Clubul dumneaei, Arena Târgu Mureș, a primit două amenzi în ședința de marți: una de 5.000 de lei pentru neplata sportivei Olivia Opriș și una de 3.000 de lei pentru retragerea echipei din campionatul Diviziei A feminine. Asttfel, echipa membrei Consiliului de Administrație a cumulat în acest sezon amenzi în valoare de 13.000 de lei. Îi rugăm public pe colegii persoanei în cauză să solicite dovezile plății amenzilor, precum și a taxei de înscriere în campionat.

Foto: Sorin Pană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *