Liga Zimbrilor / Steaua câștigă și se îndepărtează de locurile retrogradabile

Cel de-al patrulea meci al rundei a optsprezecea din campionatul primului eșalon masculin s-a disputat sâmbătă seara la Chiajna, acolo unde Steaua își dispută jocurile de acasă. Echipa militară a obținut o victorie importantă, 29-27 cu SCM Politehnica Timișoara, grupare cu care era la egalitate de puncte înaintea partidei și la care a revenit pe banca tehnică Pero Milosevic.

Bucureștenii au condus în cea mai mare parte a timpului, speculând numeroasele greșeli ale adversarei și beneficiind de câteva intervenții ale lui Ionuț Iancu în momente importante. Steaua a intrat cu 3 goluri avans la pauză după ce a înscris de două ori în ultimele 20 de secunde ale primei reprize, în urma unor erori ale croatului Pribanic. „Militarii” l-au pierdut pe Bizău în minutul 36, care a văzut cartonașul roșu după o intrare brutală la Dragaš, dar s-au desprins la 25-19 în minutul 46. A urmat un parțial de 4-0 pentru Timișoara, care nu a reușit mai mult, chiar dacă Andrei Lazăr a avut o evoluție foarte bună în poartă.

Steaua a obținut astfel a cincea victorie în campionat și s-a îndepărtat la cinci puncte de primul loc retrogradabil. Ultimele trei partide ale etapei se dispută duminică, 25 februarie: U Cluj-Napoca – HC Buzău (ora 17.30, live Pro Arena), Minaur Baia Mare – CSM Vaslui (ora 18) și CSM Focșani – Potaissa Turda (ora 18.30).

STEAUA BUCUREȘTI – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 29-27 (17-14) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Steaua: Iancu, Pașca – Ungureanu 7, Milosevic 6, Burlacu 4, Ghionea 4, Tărîță 3, Neagu 1, Constantina 1, Bizău 1, Mousavi 1, Șandru 1, Mazilescu, Gheorghe, Toma. Antrenor: Ionuț Georgescu.

Poli: Stojkovic, Lazăr – Marjanovic 8, Sadoveac 4, Trif 4, Pribanic 3, Ignat 3, Chira 2, Cîmpan 1, Szabo 1, Huta 1, Dragaš, Bran. Antrenor: Pero Milosevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *