Victorie la limită pentru Dinamo în prima manșă cu Skjern

Dinamo București s-a impus pe teren propriu cu 28-27 în fața echipei daneze Skjern, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Europene. Echipa bucureșteană nu a făcut un joc strălucit în atac, cu un procentaj de 42%, lucru reflectat și de faptul că a fost unul din puținele meciuri în care a înscris sub 30 de goluri. Dinamoviștii au contat foarte mult pe inspirația lui Kukic și pe aruncările de afară ale lui Kasparek, dar au ratat trei aruncări de la 7 metri.

După un început furtunos, 4-1 (min. 6) și 8-5 (min. 18), danezii au echilibrat jocul și au preluat conducerea în minutul 22, 12-11, intrând apoi cu un gol avans la pauză. Oaspeții s-au aflat în avantaj în cea mai mare parte a reprizei secunde, Dinamo a revenit datorită unei defensive foarte bune în final, primind un singur gol în ultimele 9 minute. Era 28-26 la intrarea în ultimul minut, însă „câinii” au ratat aeriana încercată la penultimul atac, iar tunarul Nazare a stabilit scorul final cu 6 secunde înainte de ultimul fluier.

Calificarea în Final Four-ul de la Hamburg se va decide în returul de la Skjern, care se va disputa marți, 30 aprilie, de la ora 19.45.

DINAMO BUCUREȘTI – SKJERN HANDBOLD 28-27 (14-15) Arbitri: Ramesh Thiyagarajah / Suresh Thiyagarajah (Germania)

Dinamo: Cupara – Kukic 7, Kasparek 5, Rosta 4, Kuduz 4, Ali Zein 3 (2 din 7m), Akimenko 2, Dedu 1, Pascual 1, Humet 1, Racoțea, Militaru, Negru. Antrenor: Xavier Pascual.

Skjern: Bonde – Nazare 6, V. Bergholt 5, E. Bergholt 5, Gaudin 3, R. Rasmussen 3, Buric 2, Mikkelsen 1, J. Rasmussen 1, Bjergfelt 1, Pettersen. Antrenor: Mathias Madsen.

Foto: eurohandball.com – Mihai Neacșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *