Naționala masculină are miercuri primul examen pentru calificarea la mondiale

Echipa națională masculină susține miercuri, la Baia Mare, prima manșă a barajului cu Cehia pentru calificarea la campionatul mondial de anul viitor. Va fi debutul oficial al noului selecționer George Buricea, în fața unui adversar puternic, însă abordabil, dacă ne gândim că la acest baraj am fi putut da peste Spania, Islanda sau Portugalia, de exemplu. Vedeta selecționatei cehe, al cărei antrenor este spaniolul Xavier Sabate, este, fără îndoială, portarul Tomas Mrkva, cel care a avut o contribuție esențială săptămâna trecută la calificarea echipei THW Kiel în Final Four-ul Ligii Campionilor.

”Suntem conștienți cu toții că este un meci foarte important pentru istoria noastră viitoare. Va fi un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, condusă de un antrenor experimentat. Este clar că avem șansa noastră și cu siguranță că va fi un meci spectaculos. Avem nevoie de susținerea publicului băimărean, că de asta am ales să venim aici, pentru că e un element foarte important în ecuația acestei calificări. Nu mai avem timp să ne plângem de micile probleme medicale, trebuie să le uităm și să dăm ce avem mai bun dacă vrem să reușim ceva frumos și măreț. Eu cred că micile detalii vor face diferența, iar această dublă va fi la un gol sau două, așa că va conta orice gol”, a declarat George Buricea.

”Poarta poate fi decisivă nu doar într-o dublă cum este cea cu Cehia, ci în general în handbal, nu degeaba se spune că e 50% dintr-o echipă. Eu sper să se vadă la meciurile cu Cehia atmosfera bună din cadrul lotului și faptul că ne-am antrenat bine”, a punctat și portarul Dan Vasile.

Prima manșă a duelului dintre România și Cehia va avea loc miercuri, 8 mai, de la ora 17.30, în direct pe Pro Arena și va fi arbitrată de spaniolii Andreu Marin și Ignacio Garcia, cei care au condus finala campionatului european masculin din luna ianuarie.

Foto: Sorin Pană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *