Victorie la limită în prima manșă a barajului pentru mondiale

România s-a impus la un gol, 31-30, la Baia Mare, în prima manșă a barajului pentru calificarea la mondiale împotriva Cehiei. În fața unei săli pline și fierbinți, handbaliștii români au făcut un joc bun, în care au condus în cea mai mare parte a timpului, însă au câștigat doar la un gol. Senzația e că se putea mai mult, în condițiile în care România avea 23-16 în minutul 41.

Antrenorul George Buricea a decis să pună pe foaie o singură variantă pentru posturile de inter dreapta și extremă stânga, iar România a făcut o primă repriză foarte bună, încheiată cu un avans de 4 goluri, după ce atacul a avut un procentaj de 79%, iar Dan Vasile a avut 4 intervenții utile. A fost 1-1 în minutul 6, după care oaspeții au preluat inițiativa și au condus cu 5-3 în minutul 12. Împinși de la spate de o sală plină și entuziastă, tricolorii au revenit, au egalat la 6 prin Căbuț, după care o combinație Stanciuc – Dedu a dus scorul la 12-9 în minutul 26. De altfel, dei doi tineri jucători ai campioanei au conlucrat la mai multe goluri ale echipei noastre. Ai noștri s-au apărat foarte bine în continuare, iar scorul primei reprize, 15-11, a fost rezultatul unei aeriene spectaculoase realizată de stranierii noștri, cu Buzle la serviciu și Grigoraș la finalizare.

România a început în trombă repriza secundă și s-a desprins la 7 goluri în primele 10 minute, iar calificarea la mondiale prindea un contur foarte clar. Din păcate, oaspeții au revenit în ultimul sfert de oră, în care Stanciuc a fost lăsat pe bancă, egalând la 30 printr-un gol din poartă în poartă al lui Mrkva. La 31-30, cu 12 secunde înainte de final, România a avut atacul în superioritate numerică, dar a fost 6 cu 5 nu 7 cu 5, iar tabela a rămas neschimbată. De remarcat arbitrajul de manual al spaniolilor Marin și Garcia, au oferit o lecție gratuită de arbitraj celor interesați.

Așadar, după o victorie de moral în fața unei echipe care n-a impresionat, România va lupta pentru calificare duminică, de la ora 17.30, la Brno.

ROMÂNIA – CEHIA 31-30 (15-11) Arbitri: Andreu Marín / Ignacio Garcia (Spania)

România: Vasile, Iancu – Grigoraș 9, Dedu 5, Buzle 5, Stanciuc 3, Nistor 3, Andrei 3, Racoțea 1, Drăgan 1, Căbuț 1, Hanțaru, Caba, Thalmaier, Botea. Antrenor: George Buricea.

Cehia: Mrkva 1 gol, Hrdlicka – Piroch 9, Sterba 6, Klima 5, Reichl 3, Zeman 2, Hrstka 1, Patzel 1, Babak 1, Solak 1, Blecha, Morkovsky, Nantl, Harabis, Havran. Antrenor: Xavier Sabate.

Foto: Facebook FRH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *