Cronică juniori 3 / ACS Olympic RFH – CSS 2 București 32-34 (16-17)
Prima etapă a returului campionatului național de juniori III, seria E și totodată primul meci oficial din anul 2025 a adus pe terenul sălii din Buftea echipele ACS Olympic RFH și CSȘ 2 București. Încă din primele minute, a fost evidentă dorința ambelor echipe de a-și adjudeca victoria, gazdele, pentru a nu pierde contactul cu fruntea clasamentului iar oaspeții, pentru a-și consolida poziția de lider al grupei E, chiar dacă au avut accidentări importante în lot.
A rezultat un meci extrem de echilibrat, cu răsturnări de scor și tensiune atât în teren cât și în tribune, mai ales în ultimele minute. Au fost două reprize cu scor perfect simetric și cu desfășurare asemănătoare.
În prima parte a jocului, cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu unul-două goluri. Echilibrul s-a rupt începând din minutul 11 când, de la 8-8, diferența a crescut la 3 goluri (11-8 în minutul 15), apoi la 4 și 5 goluri (13-9 în minutul 18 și 15 – 10 în minutul 19) în favoarea oaspeților. A urmat o perioadă de dominare a tinerilor handbaliști de la Olympic RFH, care reușesc un scor parțial de 6-2, în ultimele 5 minute ale reprizei, încheiată cu 17-16 pentru CSȘ 2 București.
Repriza secundă a debutat similar cu începutul meciului, “olimpicii” reușind să restabilească egalitatea la 19, în minutul 28, iar un minut mai târziu, să preia conducerea pe tabela de scor. Au urmat 7 minute de joc confuz, cu multe greșeli individuale de ambele părți, dar de care au profitat tinerii handbaliști de la CSȘ 2 București care, în minutul 35, conduceau din nou cu 2 goluri (23-21). Gazdele nu au depus armele și, 3 minute mai târziu, au egalat la 24. S-a mers cap la cap până în minutul 42 (27-27), după care oaspeții au pus un ecart de 2 goluri, pe care l-au menținut până la finalul partidei, în ciuda faptului că, în urma eliminărilor în cascadă pe care le-au primit în ultimele minute, au jucat doar în 4-5 jucători de câmp.
Ultimele 5-6 minute au fost extrem de tensionate, la această stare contribuind din plin cei doi arbitri din Constanța, care au avut o prestație discutabilă pe toată durata partidei. Deciziile contradictorii au fost prezente încă din prima repriză, în detrimentul ambelor echipe, dar cei doi au ”excelat” prin decizii de-a dreptul hilare către finalul meciului. Cine are îndoieli asupra acestui aspect, poate urmări înregistrarea video a jocului. Într-un meci care nu a fost caracterizat de durități, cei doi “cavaleri ai fluierului” au dictat 3 eliminări de 2 minute împotriva jucătorilor de la Olympic RFH și 8 eliminări și un cartonaș roșu (direct) împotriva CSȘ 2 București. Multe dintre ele fără nicio acoperire regulamentară.
Ca mențiune specială, trebuie subliniată evoluția consistentă a jucătorilor din ambele echipe care au fost convocați la trialul zonal pentru lotul național de cadeți, de la finalul anului trecut, ceea ce constituie o dovadă că această convocare nu a fost întâmplătoare. Așteptăm să îi vedem în lotul național.
Ca de obicei, cele două galerii și-au făcut din plin datoria, încurajându-și favoriții, mai ales în momentele critice. Din păcate, s-au auzit și voci izolate care și-au exprimat nemulțumirile sau frustrările într-o manieră care nu are nimic în comun cu fair-play-ul sportiv și cu atât mai puțin cu un model educațional pe care ar trebui să îl urmeze tinerii jucători aflați în teren.
Campionatul național de juniori III, Seria E, Ediția 2024-2025
Etapa a IV-a, 18 ianuarie 2025, Sala de Sport Buftea
ACS Olympic RFH – CSȘ 2 București 32 – 34 (16 – 17) Arbitri: A. Georgescu (CT), M. Moldoveanu (CT).
ACS Olympic RFH: Martin ANGHEL (5 intervenții, din care una la aruncare de la 7 m, 29 goluri primite), Ștefan MOVILĂ (5 goluri primite), Octavian MANICA (8 goluri, 5 din 7 m), Carlo MIRCEA (7 goluri), Sebastian CÂMPEANU (6 goluri), Filip CIOBANU (6 goluri), Răzvan VIZITIU (4 goluri, 1 din 7 m), Darius VIȘAN (1 gol), Teodor CIAMA, Andrei BĂDESCU, Luca DOBRIN, Rareș COSTICĂ, David PETRE. Antrenori: Lucian GHIULAI și Alina BĂLȚATU
CSS 2 București: Eduard TOMA (5 intervenții, 28 goluri primite), Robert AGACHE (4 goluri primite), Vlad TIHU, Andrei ȘTEFAN (8 goluri, 6 din 7 m), David GEAMBAȘU (7 goluri), Rareș CĂVESCU (7 goluri), Ștefan POPA (6 goluri), Luca DAVID (4 goluri), Eric CRISTEA (1 gol), Ștefan DIMULESCU (1 gol), Teodor VERESCU, Radu MITCU, David MELEHAT, Sasha TRĂISTARU, Bogdan BĂLAN, Albert NAE. Antrenor: Vladi IONESCU.
Cronică de Radu CIMPONERIU