Greu doar cu Popescu și 28% eficiență a atacurilor / Portugalia – România 21-13 (10-7)

România a pierdut fără drept de apel primul meci din preliminariile EURO 2020, disputat în deplasare, cu Portugalia. Din păcate, selecționata tricoloră a avut o evoluție lamentabilă pe faza de atac, unde a avut loc un veritabil recital de ratări și greșeli neforțate, iar scorul putea fi mult mai drastic, fiind limitat de evoluția foarte bună a lui Mihai Popescu. E drept că și portarul portughez Quintana a prins o zi mare, dar să înscrii doar 13 goluri într-un meci e ridicol de puțin, mai ales în ziua în care, de exemplu, Feroe a obținut un egal în Muntenegru după ce a marcat 24 de goluri.

Portughezii s-au desprins la 4-1 în minutul 7, după ce atacul nostru n-a găsit soluții de finalizare, singurul gol al României venind după o pătrundere a lui Fenici. Diferența a crescut la 4 goluri în minutul 13, 7-3, însă după o fază la care s-a dat forțare la Grigoraș, în loc de 7 metri. Cu toatea acestea, România a înscris doar 3 goluri în primul sfert de oră, bazându-se doar pe interi, fără angajări la pivot și fără ca extremele să arunce vreodată la poartă. A făcut-o Ghionea în minutul 17, dar a fost blocat de Quintana, criza atacului român a continuat, iar gazdele au făcut 9-4 în minutul 23, asta după câteva intervenții ale lui Mihai Popescu, scor la care același Ghionea a ratat un 7 metri, după care tot el a realizat o intercepție și a marcat pe contraatac. Portugalia a intrat la pauză cu doar trei goluri avans, 10-7, dar principalul ”vinovat” pentru această mică diferență a fost portarul Mihai Popescu. România a încheiat primele 30 de minute cu o eficiență a atacurilor de doar 27%.

La 11-9 pentru gazde, România a ratat două oportunități de a se apropia la un gol, după ce Tudor Stănescu a parat pentru a doua oară un 7 metri, iar Barros a făcut 14-10 în minutul 39. Nici în primul sfert de oră al mitanului secund atacul nostru nu a fost mai eficient, reușind doar 4 goluri, așa că portughezii s-au dus la 17-11 în minutul 47, diferență care le-a asigurat gazdelor un final de liniștit de meci, mai ales că degringolada din atacul României a continuat. După o asemenea evoluție, ne cam strânge în spate că în meciul următor întâlnim Franța. Revenim cu caseta tehnică a partidei.

Portugalia – România 21-13 (10-7)

Portugalia: Quintana, H.Gomes – Morerira 3, Rocha 3, Portela 2, Branquinho 2, Soares Martins 2, Barros 2, Amador Salina 2, Brito Duarte 1, Martins 1, Sousa Martins Silva 1, Cavalcanti 1, A. Gomes 1, Magalhaes, Hernandez Borges. Antrenor: Paulo pereira.

România: Popescu, Stănescu – A. Rotaru 5, Csepreghi 4, Ramba 1, Ghionea 1, Racoțea 1, Fenici 1, Grigoraș, Szasz, Roșu, G. Bujor, Fotache, Militaru, Onyejekwe, Humet. Antrenor: Manuel Montoya.

 

Un comentariu la „Greu doar cu Popescu și 28% eficiență a atacurilor / Portugalia – România 21-13 (10-7)

  • 25/10/2018 la 18:55
    Permalink

    Selecție făcută după interese ,lot cu mulți jucatori fără valoare selecție făcută probabil de Eliodor Voica care nu are nicio treaba cu antrenoratul ..păcat ca ne facem de tot risul cu așa selecționata

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *