Adversare din Portugalia, Danemarca și Spania pentru Constanța în Cupa EHF

Joi, la prânz, a avut loc tragerea la sorți a grupelor Cupei EHF la handbal masculin, în urne aflându-se și deținătoarea Cupei României, HC Dobrogea Sud Constanța. Constănțenii vor evolua în grupa C, alături de FC Porto, TTH Holstebro și Liberbank Cuenca.

FC Porto a intrat în competiție din primul tur preliminar, unde a eliminat-o pe Potaissa Turda, după două victorii, 41-21 și 27-24. În turul al doilea, portughezii au trecut de belarușii de la SKA Minsk, după 34-29 acasă și 24-25 în deplasare. În turul al treilea, FC Porto a produs marea surpriză, eliminând vicelidera Bundesligii, SC Magdeburg, pe terenul căreia a pierdut cu 23-26, câștigând returul cu 34-27.

Danezii de la TTH Holstebro ocupă locul 3 în competiția internă, iar în Cupa EHF au intrat direct în turul al treilea, unde i-au eliminat pe francezii de la PAUC, după 25-25 în deplasare și 28-25 în Danemarca.

În fine, formația spaniolă Cuenca este situată pe locul 12 în Liga Asobal, iar în turul al treilea al Cupei EHF a avut un adversar ușor, echipa belgiană Achilles Bocholt, pe care a învins-o de două ori, cu 34-29 și 37-25.

HC Dobrogea Sud va debuta pe terenul celor de la Holstebro, pe 9/10 februarie 2019, ultimul joc din grupe fiind programat pe 30/31 martie, când Constanța va juca tot în deplasare, la FC Porto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *