Minaur și Potaissa remizează după un final nebun de meci, decis în ultima secundă / Declarațiile antrenorilor

Meci pe muchie de cuțit vineri seară, la Baia Mare, în penultima etapă a turului sezonului regulat din Liga Zimbrilor. Începută cu o oră întârziere, din cauza prelungirii meciului de volei disputat înainte, partida a fost una extrem de echilibrată, cu oaspeții la conducere pe tabelă în majoritatea timpului. După ce conduseseră doar de două ori, cu 1-0 și 17-16, băimărenii au preluat conducerea în inferioritate numerică, în minutul 56, după golul lui Brajovic. Potaissa a egalat prin Pavel la atacul următor, pentru ca Csepreghi să arunce în bară un 7 metri în minutul 58, iar Cîntec i-a adus pe oaspeți în avantaj cu două minute înainte de final. Raul Fotonea a cerut time-out, apoi Minaur a stat în atac mai bine de un minut, însă Szopka a apărat aruncarea lui Brajovic și a fost rândul lui Horațiu Gal să solicite time-out, cu 21 de secunde înainte de ultimul fluier. Markelau a apărat aruncarea lui Ghiță cu 5 secunde înainte de final, portarul gazdelor a încercat să-l lanseze pe Căbuț, acesta a fost faultat de Rotaru, care a primit cartonaș roșu și albastru, iar Minaur a primit aruncare de la 7 metri. Andrei Popescu l-a învins pe Szopka cu o aruncare la vinclu, iar partida s-a încheiat la egalitate.

A fost un meci foarte-foarte frumos, în care ambele echipe au jucat bine. Îi felicit pe băieți pentru că au luptat până la capăt și nu au cedat nici o clipă. Ne-am apărat mai rău în prima repriză, apoi, în a doua, am reușit să reglăm puțin apărarea și, până la urmă, asta a contat. Încercăm să rămânem aproape de cei din față, dar devine din ce în ce mai greu, din mai multe motive! Sperăm să reușim până la urmă să terminăm în zona play-off-ului. Raul Fotonea (antrenor Minaur Baia Mare)

 

A fost un meci echilibrat, în care ambele echipe și-au dorit să câștige și să facă o figură frumoasă după rezultatele mai puțin bune din ultimele meciuri. Probabil că și presiunea și-a spus cuvântul în unele momente, a fost un meci presărat cu destule greșeli. Probabil că, până la urmă, a fost un rezultat echitabil, chiar dacă am avut ultimul atac când aveam avantaj de un gol, dar n-am reușit să gestionăm foarte bine ultimele 25 de secunde. Horațiu Gal (antrenor Potaissa Turda)

Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 28-28 (16-16)

Baia Mare: Țenghea, Markelau – Csepreghi 9, Haiduc 5, Brajovic 5, Popescu 3, Vujadinovic 2, Ștefan 2, Căbuț 1, Cristescu 1, Nagy, Y. Pop, Mureșan. Antrenor: Raul Fotonea.

Turda: Szopka, Irimuș, Fleșer – Cîntec 6, Ghiță 6, Pavel 5, Rotaru 3, Thalmaier 3, Iancu 2, Lazăr 2, Szoke 1, Savic, D. Pop, Talas, Ignat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *