CSM Galați o elimină pe Minaur din Cupa României într-un final dramatic

Dacă cineva își închipuia că, măcinată de grijile retrogradării, CSM Galați nu va mai avea grija Cupei României și o va trata la diverse, ei bine, s-a înșelat. Echipa gălățeană s-a luptat admirabil în compania echipei care ocupă locul 4 în Liga Florilor și de care o despart nu mai puțin de 20 de puncte. După ce au fost conduse cu 7-5 și 9-7, gălățencele au intrat cu avantaj minim la pauză. Cu Shteriova în mare formă (a înscris jumătate din golurile oaspetelor !), Minaur a avut trei goluri avans în minutul 45, 20-17, dar gazdele au replicat cu 4 goluri consecutive. Finalul a fost dramatic: de la 22-22, gazdele au marcat de două ori consecutiv de la 7 metri, apoi au rămas în inferioritate numerică cu 84 de secunde înainte de final. Taivan a ratat din extremă, gălățencele au ratat și ele atacul, dar Daciana Balaban a împiedicat o repunere cu 23 de secunde înainte de final și a fost eliminată, oaspetele primind 7 metri. Shteriova a ales să încerce o boltă, dar Elena Șerban, excelentă pe toată durata partidei, a reușit să ghicească traiectoria mingii și să o devieze în bară. Galațiul merge în optimile cupei, arătând că nu e o echipă de retrogradare.

CSM Galați – Minaur Baia Mare 24-22 (13-12)

Galați: Șerban, Caragea – Cioaric 7, Bokaric 4, Livrinikj 3, Stroia 3, Conache 3, Șelever 3, Balaban 1, Marcu, Clisu, Cîlici. Antrenor: Valeriu Costea.

Baia Mare: Medvedova, Enache – Shteriova 11, Lisewska 5, Orșivschi 3, Bondar 1, Taivan 1, Burlachenko 1, Popescu, Polocoșer, Cîrstea, Seraficeanu, Tecar. Antrenor: Costică Buceschi.

Publicată de Sportul Ilustrat pe Duminică, 17 februarie 2019

Foto și video: Facebook Sportul Ilustrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *