Bacăul învinge Suceava într-un final încins

Altădată un meci de cupe europene, disputa dintre Bacău și Suceava e acum un meci care contează la retrogradare. Dar chiar dacă nivelul tehnic nu mai e același, atmosfera și suspansul au rămas neschimbate. O inimoasă galerie suceveană s-a ”luptat” (într-un mod cât de poate de civilizat) cu mult mai numeroșii suporteri băcăuani, de aici rezultând o atmosferă de zile mari. Suceava a fost mai bună în prima repriză, grație inclusiv intervențiilor ”veteranului” Iulian Andrei, intrând la pauză cu două goluri avans. În prima parte a reprizei secunde, însă, sucevenii au comis mai multe greșeli tehnice, permițându-le băcăuanilor să revină și să preia conducerea cu 19-18 în minutul 44. De aici a început suspansul, cele două echipe succedându-se la conducere până spre final, însă, din păcate arbitrii Fînață și Hendrea, au cam fost depășiți de presiunea jocului, dar vestea ”bună” e că au greșit cu echidistanță. Antologică e faza din minutul 58, când Adomnicăi a respins cu piciorul precum Goian în zilele de glorie de la Foresta, arbitrii n-au dat nimic, iar oaspeții au plecat pe contraatac și au egalat la 24.

În ultimul minut s-a intrat cu avans minim pentru băcăuani, iar spiritele s-au inflamat în tabăra suceveană, însă asta doar din cauza neatenției oaspeților. Astfel, Baican a primit o dublă eliminare în minutul 56, pe tabelă nu a putut fi înscrisă decât o eliminare de 2 minute, cea de-a doua fiind semnalizată printr-un cartonaș așezat pe masa oficială, în dreptul băncii sucevene. Între timp, în minutul 58 a fost eliminat și Petrea, însă, în ultimul minut, în adrenalina jocului, sucevenii au uitat că ar trebui să fie 4 în câmp și au intrat cu un om în plus în apărare. S-a fluierat de la masă, Costea a fost și el eliminat, a urmat un șir interminabil de parlamentări din partea oaspeților, care au fost nevoiți să se apere în 3 la ultimul atac al gazdelor. Culmea e că, deși în triplă superioritate, băcăuanii au găsit cu greu drumul spre gol, dar l-au găsit și au obținut victoria care le întrerupe seria de 10 înfrângeri consecutive.

CSM Bacău – CSU Suceava 26-24 (12-14)

Bacău: Freiwald, Tamaș, Crăciunescu – Gal 5, Tărîță 5, Drăgan 4, Păunică 3, Maksimov 3, Păunescu 2, G. Cotinghiu 2, Sadovyi 1, Serhel 1, Bologa, M. Cotinghiu. Antrenor: George Călin.

Suceava: Andrei, Erhan – Tîrzioru 8, Ciubotariu 3, Lakovic 3, Petrea 2, Golubovic 2, Șoldănescu 2, Costea 1, Adomnicăi 1, Burlacu 1, Ionescu 1, Baican, Sandu. Antrenor: Adrian Chiruț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *