EURO U19 / România a rezistat doar o repriză în fața Ungariei

Naționala de tineret a României n-a reușit surpriza la europenele din Ungaria, în fața echipei gazdă. Handbalistele noastre aveau nevoie de victorie pentru calificarea în semifinale, dar au rezistat doar o repriză în fața echipei favorite la câștigarea titlului.

La capătul primului sfert de oră, gazdele conduceau cu 8-7, scor la care antrenorul Dragoș Dobrescu a solicitat time-out, dar Ungaria s-a desprins la 10-8 în minutul 22, pe fondul unei evoluții foarte bune a portăriței Herczeg. Andreea Popa a egalat la 11 în minutul 27, apoi cele două extreme, Cace și Kerekes, au ratat, pe rând, ocazia să aducă echipa noastră în avantaj, iar Ungaria a intrat la cabine cu avantaj minim. În primele 7 minute de după pauză, maghiarele s-au desprins la 6 lungimi, româncele nereușind să găsească drumul spre gol, nici din acțiune, în situație de unu la unu cu portarul advers, nici de la 7 metri, antrenorul Dobrescu solicitând time-out abia la 11-17. Handbalistele noastre n-au mai reușit să revină, iar Ungaria s-a impus categoric și-a păstrat invincibilitatea de la aceste europene, în timp ce România va juca pentru locurile 5-8.

Desigur că prima întrebare care se pune este dacă se putea mai mult. Judecând după valoarea individuală a jucătoarelor noastre, probabil că da. Din păcate, însă, la această generație, federația a schimbat antrenorii ca pe șosete, fără avizul comisiei de specialitate, asta ca să nu mai vorbim de cât de potrivite au fost alegerile tehnicienilor. În aceste condiții, rezultatul din Ungaria nu e surprinzător, iar la mondialele de anul viitor, din România, nu se prefigurează lucruri mai bune.

România – Ungaria 21-31 (11-12). România: Ciucă, Ugran, Chetraru – Popa 4, Jipa 4, Moroianu 3, Pica 2, Cace 2, Bărăbaș 2, Moraru 2, Kerekes 1, Vâlcan 1, Bălăceanu, Stamin, Șamanț, Darie. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea, Ildiko Kerekes Barbu.

Foto: Facebook Women’s 19 EHF EURO 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *