Alexandru Dedu: Noi nu am știut nimic, WADA a aflat de pe Instagram

Într-o conferință de presă susținută la sediul Federației Române de Handbal, președintele Alexandru Dedu a spus că nimeni din cadrul forului pe care-l conduce nu a știut de procedurile făcute de handbalistele de la Corona Brașov. „Din câte știu, există o controversă la nivel mondial vizavi de aceste proceduri. Am înțeles că e imposibil de dovedit că cineva a urmat astfel de proceduri, dar, în cazul handbalistelor de la Corona, WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) s-a sesizat în urma unor fotografii apărute pe Instagram”, a precizat președintele FRH.

Alexandru Dedu a mai spus că FRH a beneficiat de sprijinul Narcisei Lecușanu în acest caz, recomandarea IHF fiind ca nicio jucătoare susceptibilă de a fi folosit proceduri interzise să nu facă parte din lotul pentru mondiale, acesta fiind motivul pentru care s-a decis ca Eliza Buceschi și Daria Bucur să fie lăsate acasă în ultimul moment.

De asemenea, șeful FRH a spus că, dacă în cazul vreunei jucătoare de lot național, va fi ridicată suspiciunea de doping în timp util, aceea va fi cu siguranță trimisă imediat în Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.