Analiză / Cum ar putea arăta grupele turneului semifinal din Divizia A feminină

Sezonul regulat din eșalonul secund feminin a intrat în cea de-a doua jumătate, iar lucrurile par a fi destul de clare vizavi de echipele care vor merge la turneul semifinal.

Seria A este dominată categoric de CSM Galați, singura echipă cu punctaj maxim din Divizia A feminină. În ceea ce privește locul al doilea, cele mai mari șanse pentru calificarea la turneul semifinal le are HCF Piatra Neamț, fiind puțin probabil ca Știința Bacău să recupereze ecartul de 5 puncte.

CSU Neptun Constanța pare favorită la câștigarea seriei B, având un avans de 3 puncte față de CSU Știința București, după ce gruparea din capitală a suferit două înfrângeri surprinzătoare în acest început de an. Cu toate acestea, lupta rămâne deschisă, dat fiind faptul că primele două clasate se vor mai întâlni de două ori, dar și pentru că Danubius Călărași și Școala 181 SSP București au arătat că sunt capabile să producă surprize.

În seria C, lidera Dacia Mioveni are un avans de trei puncte față de Activ Prahova Ploiești, cele două echipe urmând să se mai întâlnească o dată, la Ploiești, în luna martie. Echipa din Mioveni are, însă, avantajul rezultatelor directe, cu două victorii și o remiză în precedentele confruntări. Și în această serie există o echipă care poate încurca socotelile primelor două clasate, este vorba de CSM Târgu Jiu.

Luptă în doi și în seria D, între Crișul Chișineu-Criș și CSM Tîrgu Mureș. Neînvinsă până acum, Crișul este în pole-position pentru câștigarea seriei, datorită avansului de 4 puncte față de gruparea mureșeană și pentru că va juca acasă ultimul meci direct. Rămâne de văzut dacă cele două formații vor mai face pași greșiți până la final, mai ales că echipe precum CSU Oradea au demonstrat că pot produce surprize.

În aceste condiții, am putea avea o grupă „de foc” la turneul semifinal, cu 3 echipe care au ca obiectiv promovarea, adică CSM Galați, Dacia Mioveni și CSM Tîrgu Mureș, alături de care s-ar putea afla, în calitate de outsider, CSU Știința București. Cealaltă grupă le-ar putea cuprinde pe CSU Neptun Constanța, Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț  și Activ Prahova Ploiești. Turneul semifinal va avea loc în perioada 30 aprilie – 3 mai pe teren neutru, primele două clasate urmând să se califice la turneul final,  programat două săptămâni mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *