20 de infectări cu coronavirus la Bistrița după turneul de la Sfântu Gheorghe / ”Decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi”

Clubul sportiv Gloria 2018 Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a dat publicității un comunicat prin care informează că, în urma testărilor Covid-19 efectuate după turneul de 6 zile de la Sfântu Gheorghe, au fost depistate 20 de cazuri pozitive ! Clubul ardelean ia în calcul și să se îndrepte împotriva organizatorilor, adică Federația Română de Handbal, mai ales că, în perioada în care s-au disputat meciurile din Liga Florilor, în Sfântu Gheorghe activitățile în sălile de sport erau interzise, din cauza ratei de incidență a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori, dar, nu se știe cum, a fost obținută o derogare. Iată comunicatul clubului bistrițean.

De ce ne-a fost frică nu am scăpat!

Deși au fost respectate toate regulile de prevenție și am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, din păcate, la testul COVID-19 efectuat astăzi de întreaga delegație participantă la
turneul de la Sfântu Gheorghe, unde am disputant 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte și alte două negative.

În primul rand, dorim să asigurăm suporterii echipei că jucătoarele noastre sunt sub atentă observație și vom asigura toate condițiile necesare ca acestea să treacă și peste aceasta situație dificilă.

De asemenea, vă informăm că am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, că acest tur competițional trebuie să se desfășoare în sistem ”meci acasă – meci deplasare”.

Însă, România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Așadar, solicitările noastre nu au fost luate în considerare, Federația Română de Handbal a hotărât începerea campionatului
național de handbal sub o formă competițională nouă, în sistem turneu.

Am considerat încă de la început că acest sistem competițional nu este o soluție viabilă de desfășurare și că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o
probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale
echipelor participante.

Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi. 

Regretăm situația și va urma o analiză serioasă a acestui incident. Împreună cu Consiliul de Administrație și finanțatorul principal vom hotărî care sunt căile de urmat și dacă ne vom îndrepta împotriva organizatorilor.
Solicităm din nou Federației Române de Handbal să își reconsidere decizia în privința modului de desfășurare a Ligii Florilor MOL!

Director
Cosma Vasile Eugen

2 comentarii la „20 de infectări cu coronavirus la Bistrița după turneul de la Sfântu Gheorghe / ”Decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi”

 • 05/11/2020 la 14:21
  Permalink

  Căutăm vinovații sau ne învârtim în jurul cozii? Problema este la ministerul sportului, care a impus asta, cu susținere de la interne și sănătate, dar deh, cum să declare Bistrița că dă în judecată trei ministere? E mai ușor așa, s-o dea pe federație, fără vreo speranță de reușită, numai de scandal… Să facă niște infraroșii!
  În plus, cum au luat boala, dacă toată lumea de la turneu era testată negativ? Ceva este ciudat…

  Răspunde
 • 07/11/2020 la 13:43
  Permalink

  FRH ar putea „sparge” etapa in turnee mai mici, in paralel, cate 4-5 echipe intr-o locatie, desi greu de zis ca asta este o solutie mai sigura. Echipele au mers la sala la ore diferite, in doua sali distincte, fara acces in vestiare. Cum s-au imbolnavit atat de multe persoane, din moment ce au ajuns la turneu cu test negativ? Au luat din oras? Ciudat…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *