Handbalul juvenil și din eșaloanele secunde este lăsat să moară ? / ”Parcă nici nu existăm , nimeni nu ne întreabă nimic !”

Deși sezonul oficial a pornit de ceva timp la drum, Federația Română de Handbal nu spune nimic despre competițiile juniorilor și ale eșaloanelor secunde. Nicio variantă de disputare, nicio videoconferință, nimic. O fi oare pentru că de acolo nu iese banu’ ?

Citește mai mult

Liga Zimbrilor se transformă într-un circ de proastă calitate / Aprindeți lumina la FRH!

Din păcate, campionatul primului eșalon masculin ajunge deja să își stabilească ierarhiile după alte criterii decât cele sportive. Pentru că un ministru incompetent nu poate fi combătut de o federație indolentă, sistemul cu turnee decide incorect soarta unor jocuri și pune în pericol sănătatea sportivilor, obligați să joace 6 partide în 8 zile. 

Citește mai mult

Handbalul e în continuare pus la zid: competiții fără spectatori, antrenamente cu distanțare !

Mult așteptatul ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, cu privire la regulamentele de desfășurare a activităților sportive, a apărut joi, însă pentru handbal nu există prea multe vești bune. Astfel, se menține acea condiție aberantă pentru activitățile de pregătire în spații închise.

Citește mai mult

VIDEO / Pentru ce a fost eliminat și amendat antrenorul Liviu Candidatu și reacția acestuia: ”a fost o manieră tendențioasă de arbitraj, care a influențat rezultatul”

Una din primele faze controversate ale sezonului s-a petrecut în minutul 41 al meciului CSU Suceava – CSM Alexandria. La scorul de 19-18 pentru suceveni, pe atacul acestora, antrenorul echipei CSM Alexandria, Liviu Candidatu, aflat la marginea terenului, se mișcă paralel cu un jucător sucevean care urmărea mingea, iar arbitrii clujeni Mârza și Nedelea opresc imediat jocul și îi arată tehnicianului cartonașele roșu și albastru.

Citește mai mult

Haos pre-competițional: de la antrenamente cu distanțare direct la meciuri oficiale ???

”Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare”, declara Alexandru Dedu pentru lead.ro pe 23 iulie. Iată că au mai rămas 7 zile până la primele meciuri oficiale, cele din sferturile Cupei României, iar echipele nu au avut dreptul să se antreneze în condiții de joc, conform legislației în vigoare.

Citește mai mult

Handbalul rămâne în stand-by, ministrul Stroe umblă după avioane, un club a intrat în campanie electorală

Iată că am trecut de jumătatea lunii august când, după primul program anunțat de FRH, ar fi trebuit să cunoaștem noua câștigătoare a Cupei României. Nu numai că sezonul oficial nu s-a reluat, însă, conform ordinelor în vigoare, echipele nu au voie să dispute nici jocuri de verificare, în condițiile în care, la sfârșitul lunii august, HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda au de disputat meciuri în Liga Europeană !

Citește mai mult

Se vede luminița de la capătul tunelului: sezonul oficial ar putea începe pe 1 septembrie

Se pare că vizita conducerii FRH la Ministerul Tineretului și Sportului a avut efecte pozitive pentru handbal. Astfel, vineri ar urma să apară în Monitorul Oficial un ordin de ministru care să stipuleze condițiile necesar a fi îndeplinite pentru reluarea competițiilor oficiale.

Citește mai mult

VIDEO / Centrul Național de Excelență de la Brașov se mută la Sfântu Gheorghe

Marți, la Sfântu Gheorghe, a avut loc o conferință de presă, ocazionată de oficializarea semnării protocolului de colaborare între Federația Română de Handbal, Ministerul Educației și Cercetării, Primaria Sfântu Gheorghe, Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Clubul Sepsi SIC.

Citește mai mult

CSM București solicită anularea hotărârii Consiliului de Administrație al FRH privind clasamentele sezonului 2019-2020

Clubul CSM București a depus o Notificare la Federația Română de Handbal, prin care solicită retragerea Hotărârii Consiliului de Administrație al FRH privind înghețarea primelor eșaloane cu păstrarea clasamentelor de la momentul întreruperii competițiilor.

Citește mai mult

EXCLUSIV – Mai multe variante de desfășurare pentru viitorul sezon al Ligii Zimbrilor / Fără play-off și play-out în sezonul 2020-2021 ?

Conducerea FRH a avut joi o întâlnire cu antrenorii echipelor din Liga Zimbrilor, la care a participat și selecționerul Rareș Fortuneanu. Astfel, sezonul regulat 2020-2021 din primul eșalon masculin ar urma să înceapă pe 19 august și să se încheie pe 17 aprilie, va reuni la start 16 echipe, din care vor retrograda 4, astfel încât din sezonul 2021-2022 să se revină la sistemul cu 14 echipe.

Citește mai mult

Nemulțumiri și la nivelul eșalonului secund: de ce s-a aplicat dubla măsură ?

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis luni ca promovarea în primele eșaloane să se facă după disputarea unor turnee la care să participe primele două clasate din fiecare serie a Diviziei A. Astfel, în sezonul viitor, Liga Florilor și Liga Zimbrilor se vor desfășura în format extins, cu câte 16 participante, dat fiind faptul că s-a hotărât că nimeni nu retrogradează.

Citește mai mult

Videoconferință cu cluburile junioarelor / CSM București vrea să se joace în aer liber!

Miercuri a avut loc o videoconferință în cadrul căreia Alexandru Dedu, Steluța Luca și Cristina Vărzaru au dialogat cu reprezentanții a 22 de cluburi din campionatele junioarelor vizavi de încheierea sezonului 2019-2020. Cea mai mare parte a cluburilor au probleme cu accesul în săli, majoritatea acestora fiind în gestiunea unităților școlare ce aparțin de Ministerul Educației și Cercetării.

Citește mai mult

Ce mai așteaptă FRH pentru a declara închis sezonul 2019-2020 ?

Ordinul emis marți de Ministerul Tineretului și Sportului mai pune o piedică intenției Federației Române de Handbal de a încheia sezonul pe teren. Dincolo de faptul că ordinul este evaziv și incomplet, fără termene precise sau sancțiuni, condițiile prevăzute pentru reluarea antrenamentelor nu vor putea fi respectate de majoritatea echipelor românești.

Citește mai mult