Liga Zimbrilor / Minaur Baia Mare cere amânarea partidei cu Bacăul din etapa a 18-a

După ce SCM Politehnica Timișoara declarat forfait la partida cu HC Buzău din cauza Covid-19, o altă echipă din Liga Zimbrilor se află în imposibilitatea de a se prezenta la meciul din etapa a 18-a a primului eșalon masculin. Minaur Baia Mare a anunțat că șapte persoane din cadrul secției de handbal au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Citește mai mult

A început campionatul junioarelor II – rezultate și casete tehnice

De miercuri până duminică au loc primele turnee din cadrul campionatului rezervat junioarelor II, structurat în acest sezon în opt serii geografice. În prima repriză, echipele sunt obligate să utilizeze un sistem defensiv 5-1, om la om, în zonă sau combinat. De asemenea, în ceea ce privește punctele ce pot fi obținute după un joc, sistemul este unul nou.

Citește mai mult

Adrian Vasile a preluat frâiele naționalei feminine până la sfârșitul anului

FRH a anunțat marți noul selecționer al naționalei feminine, acesta fiind Adrian Vasile, adică prima opțiune rezultată în ruma voturilor Comisiei tehnice. El o va antrena, în paralel, pe CSM București și îl va avea ca secund pe norvegianul Bent Dahl, în timp antrenorul cu portarii va rămâne Jaume Fort Mauri.

Citește mai mult

Bogdan Burcea a fost demis dar și propus din nou ca antrenor al naționalei feminine !

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, se anunță că Bogdan Burcea a fost demis de la cârma naționalei feminine, în urma prestațiilor de la europenele din luna decembrie. Decizia a aparținut Comisiei Tehnice, 12 dintre membrii acesteia pronunțându-se pentru renunțarea la serviciile antrenorului de la SCM Craiova.

Citește mai mult

Fără handbal la nivel de juniori până la anul !

Din păcate, Federația Română de Handbal a expediat o veste proastă cluburilor cu echipe de juniori: niciun meci oficial nu va avea loc în acest an. Citiți motivele incluse în adresa trimisă de FRH echipelor care și-au manifestat intenția de a participa la turneele propuse inițial pentru finalul acestui an.

Citește mai mult

20 de infectări cu coronavirus la Bistrița după turneul de la Sfântu Gheorghe / ”Decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi”

Clubul sportiv Gloria 2018 Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a dat publicității un comunicat prin care informează că, în urma testărilor Covid-19 efectuate după turneul de 6 zile de la Sfântu Gheorghe, au fost depistate 20 de cazuri pozitive ! Clubul ardelean ia în calcul și să se îndrepte împotriva organizatorilor.

Citește mai mult

FRH le refuză cluburilor dreptul de a-și transmite meciurile pe Facebook

După ce au descoperit jucăria de făcut bani din meciurile primelor eșaloane, încasând 5 lei/joc la o calitate discutabilă și cu niște comentarii inepte, oficialii FRH le refuză cluburilor de a le oferi propriilor suporteri partidele pe gratis. Federalii au respins cererea formulată de Gloria Bistrița-Năsăud.

Citește mai mult

Divizia A va porni la drum cu primele turnee în noiembrie și decembrie

Federația Română de Handbal a trimis, în sfârșit, echipelor de Divizia A adrese cu privire la începerea și desfășurarea sezonului 2020-2021. Evident, campionatele ar urma să se desfășoare sub formă de turnee, cu același protocol medical ca și la primele eșaloane.

Citește mai mult

Handbalul juvenil și din eșaloanele secunde este lăsat să moară ? / ”Parcă nici nu existăm , nimeni nu ne întreabă nimic !”

Deși sezonul oficial a pornit de ceva timp la drum, Federația Română de Handbal nu spune nimic despre competițiile juniorilor și ale eșaloanelor secunde. Nicio variantă de disputare, nicio videoconferință, nimic. O fi oare pentru că de acolo nu iese banu’ ?

Citește mai mult

Liga Zimbrilor se transformă într-un circ de proastă calitate / Aprindeți lumina la FRH!

Din păcate, campionatul primului eșalon masculin ajunge deja să își stabilească ierarhiile după alte criterii decât cele sportive. Pentru că un ministru incompetent nu poate fi combătut de o federație indolentă, sistemul cu turnee decide incorect soarta unor jocuri și pune în pericol sănătatea sportivilor, obligați să joace 6 partide în 8 zile. 

Citește mai mult

Handbalul e în continuare pus la zid: competiții fără spectatori, antrenamente cu distanțare !

Mult așteptatul ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, cu privire la regulamentele de desfășurare a activităților sportive, a apărut joi, însă pentru handbal nu există prea multe vești bune. Astfel, se menține acea condiție aberantă pentru activitățile de pregătire în spații închise.

Citește mai mult

VIDEO / Pentru ce a fost eliminat și amendat antrenorul Liviu Candidatu și reacția acestuia: ”a fost o manieră tendențioasă de arbitraj, care a influențat rezultatul”

Una din primele faze controversate ale sezonului s-a petrecut în minutul 41 al meciului CSU Suceava – CSM Alexandria. La scorul de 19-18 pentru suceveni, pe atacul acestora, antrenorul echipei CSM Alexandria, Liviu Candidatu, aflat la marginea terenului, se mișcă paralel cu un jucător sucevean care urmărea mingea, iar arbitrii clujeni Mârza și Nedelea opresc imediat jocul și îi arată tehnicianului cartonașele roșu și albastru.

Citește mai mult

Haos pre-competițional: de la antrenamente cu distanțare direct la meciuri oficiale ???

”Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare”, declara Alexandru Dedu pentru lead.ro pe 23 iulie. Iată că au mai rămas 7 zile până la primele meciuri oficiale, cele din sferturile Cupei României, iar echipele nu au avut dreptul să se antreneze în condiții de joc, conform legislației în vigoare.

Citește mai mult

Handbalul rămâne în stand-by, ministrul Stroe umblă după avioane, un club a intrat în campanie electorală

Iată că am trecut de jumătatea lunii august când, după primul program anunțat de FRH, ar fi trebuit să cunoaștem noua câștigătoare a Cupei României. Nu numai că sezonul oficial nu s-a reluat, însă, conform ordinelor în vigoare, echipele nu au voie să dispute nici jocuri de verificare, în condițiile în care, la sfârșitul lunii august, HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda au de disputat meciuri în Liga Europeană !

Citește mai mult

Se vede luminița de la capătul tunelului: sezonul oficial ar putea începe pe 1 septembrie

Se pare că vizita conducerii FRH la Ministerul Tineretului și Sportului a avut efecte pozitive pentru handbal. Astfel, vineri ar urma să apară în Monitorul Oficial un ordin de ministru care să stipuleze condițiile necesar a fi îndeplinite pentru reluarea competițiilor oficiale.

Citește mai mult

VIDEO / Centrul Național de Excelență de la Brașov se mută la Sfântu Gheorghe

Marți, la Sfântu Gheorghe, a avut loc o conferință de presă, ocazionată de oficializarea semnării protocolului de colaborare între Federația Română de Handbal, Ministerul Educației și Cercetării, Primaria Sfântu Gheorghe, Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Clubul Sepsi SIC.

Citește mai mult