Liga Zimbrilor / Fără doi oameni esențiali, Timișoara suferă a cincea înfrângere

Cel de-al doilea joc al etapei a XIII-a din Liga Zimbrilor a avut parte de un final pe muchie de cuțit, CSM Făgăraș impunându-se la limită, 25-24, chiar dacă a încheiat partida cu doi oameni mai puțin pe teren. Poli Timișoara a fost lipsită de aportul celor doi lideri ai echipei, internaționalii Cristi Fenici și Marius Sadoveac, a căror absență s-a simțit exact când era mai mare nevoie, în finalul meciului. Bănățenii au condus 50 de minute, dar au clacat pe final și au pierdut, deși au avut dublă superioritate la ultimul atac, la care Șomlea a ratat în situație de 1 la 1 cu portarul. De partea cealaltă, echipa din Făgăraș (lipsită de Constantinescu, Mocanu, Lazic și Țenghea) are meritul de a se fi bătut până la final, chiar dacă jucătorii lui Raul Fotonea au comis și ei o mulțime de greșeli.

Raul Fotonea (antrenor CSM Făgăraș): ”Băieții noștri au jucat exemplar în repriza a doua și merită toate felicitările. Am făcut unele greșeli la atacurile în superioritate numerică care puteau să ne coste. Colac peste pupăză, la final de meci, la ultimul lor atac, era să pierdem cele 3 puncte din cauza mea, pentru că l-am împins pe Moisă în teren și am mai luat o eliminare. Cu toții învățăm din greșeli, contează că ne-a ieșit până la urmă. Sper că toată lumea implicată în fenomenul handbalistic din Făgăraș va face tot ce se poate pentru ca această echipă să reziste.”

Lucian Ghiulai (antrenor secund Poli Timișoara): ”Mai multe concluzii vom trage după ce vom viziona acest joc. Cu siguranță, am făcut multe greșeli atât pe apărare cât și pe atac, au lipsit și cei doi oameni de bază (n. n. Fenici și Sadoveac), iar aceste lucruri s-au văzut foarte bine. Trebuie să vedem cum putem îndrepta greșelile făcute azi și vom arăta altfel, săptămâna viitoare la jocurile cu Dinamo și Suceava.”

CSM FĂGĂRAȘ – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 25-24 (10-13) Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

Făgăraș: Fîntînă, Ivanov – Csog 7, Turcu 4, Lasica 3, M. Cotinghiu 3, Ștefan 3, Mateoniu 2, Moisă 2, Bologa 1, Mînea, Korbel. Antrenor: Raul Fotonea.

Timișoara: Tcaciuc, Milenkovic – Caba 7, Barros 5, Șomlea 4, Slavuljica 3, Baican 2, Cîmpan 2, Păiuș 1, Neamțu, Năstăsie, C. Dedu, A. Dedu. Antrenor: Vlad Caba.

Credit foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *