Liga Zimbrilor / CSM Focșani învinge Steaua în ultimul meci de miercuri

CSM Focșani a câștigat ultimul meci disputat miercuri în Sepsi Arena, în cadrul etapei a XIII-a a Ligii Zimbrilor. Vrâncenii s-au impus meritat în fața Stelei, grație unei evoluții mai bune a liniei de 9 metri, dar și datorită intervențiilor portarului Marocico.

Steaua a început mai bine, a condus cu 4-1 în minutul 5, însă Focșaniul a revenit, a preluat conducerea și a intrat cu două goluri avans la pauză, inclusiv datorită intervențiilor portarului Marocico. De altfel, vrâncenii ar fi putut avea 4 goluri în plus după 30 de minute, fiindcă au avut ultimul atac al primei reprize, însă o pasă greșită i-a oferit lui Aslanian ocazia de înscrie în poarta goală. Steliștii au reușit să egaleze la 19 în minutul 42, dar lipsa lor de precizie în atac și forma bună a lui Marocico au făcut ca Focșaniul să se desprindă la 26-21 în minutul 52, după un 7 metri transformat de Marjanovic. Steaua a marcat de trei ori la rând în următoarele trei minute, după care antrenorul Marius Stavrositu a primit eliminare la bancă pentru proteste, de la arbitrul care-l exasperase pe Gheorghe Tadici acum o lună și jumătate, Mihai Pîrvu, iar Focșaniul a avut un final liniștit, impunându-se meritat și fără emoții.

Dalibor Cutura (antrenor CSM Focșani): ”Sunt foarte fericit că am câștigat în fața unui adversar foarte puternic, am luptat 60 de minute, nu ne-am pierdut capul și vreau să-mi felicit băieții pentru victorie. Avem încă două meciuri importante în acest an, de la care aștept victorii.”

Marius Stavrositu (antrenor Steaua București): ”Aș putea să fiu mai acid, dar încerc să mă abțin, fiindcă vorbesc despre echipa mea cu care am avut și evoluții mai bune, dar și mai puțin bune. Nu am intrat 100% în acest meci, mai avem 2 meciuri și cred că ar trebuie să avem o răbufnire de orgoliu și să câștigăm 6 puncte. E clar că și această perioadă grea își pune amprenta asupra valorii jucătorilor.”

Ultimele patru paertide ale etapei a XIII-a vor avea loc joi: HC Buzău – CSM Reșița (ora 11.00), CSM Bacău – Magnum Botoșani (ora 13.45), Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud Constanța (ora 16.30, TVR 2) și Dinamo București – Minaur Baia Mare (ora 18.25, TVR 1).

STEAUA BUCUREȘTI – CSM FOCȘANI 26-29  (13-15) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Steaua: Stănescu, Bucătaru, Niculai – Mihalcea 4, K. Milosevic 4, Constantina 4, Aslanian 3, Grbovic 3, Georgescu 3, Roșu 3, Khairy 2, Johannson, Burlacu, Pop, Vartic. Antrenor: Marius Stavrositu.

Focșani: Marocico, Cloșcă – Marjanovic 9, Krstevski 3, Eros 3, Makrishin 3, Hrimiuc 3, Pătru 2, Miroiu 2, Marijanac 2, Mănescu 2, Rață, Ragea, Popovici. Antrenor: Dalibor Cutura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *