Liga Florilor / Lecție oferită de U Cluj vedetelor Bistriței

”Studentele” de la U Cluj au detonat bomba etapei a zecea din primul eșalon feminin, învingând suprinzător, dar meritat, echipa plină de vedete a Gloriei Bistrița-Năsăud, care a înscris doar 7 goluri în repriza secundă! Trebuie menționat din start că U Cluj a avut 10 jucătoare pe raportul de joc, din care doar 8 au evoluat, excelenta portăriță Mădălina Ion (două aruncări de la 7 metri apărate plus un final de vis) plus șapte jucătoare de câmp, care au oferit o lecție de dorință și dăruire unor adversare mult mai titrate. Clujencele n-au cedat niciun moment, au avut în Rebeca Necula jucătoarea care a inventat mai multe execuții absolut excepționale și au înscris golul meciului după o pasă splendidă a Dianei Lazăr către Roza Chintoan.

Bistrița a avut trei goluri avans la pauză, apoi s-a desprins și la 4 goluri, însă clujencele n-au cedat niciun moment și au revenit spectaculos de la 20-23 în minutul 45, înscriind 4 goluri consecutive în următoarele 10 minute și preluând conducerea. Laura Pristăvița a egalat la 24 în minutul 57, pentru ca golul victoriei să fie reușit de o altă tânără jucătoare care a avut o evoluție excelentă, Corina Cordoș. Cele două echipe n-au mai înscris în ultimele trei minute, în care a ieșit la rampă portărița Mădălina Ion, ale cărei intervenții au securizat victoria celor de la ”U”. Este prima victorie a echipei clujene, care avea -1 punct înaintea acestei etape din cauza unor datorii neplătite către o fostă jucătoare.

U CLUJ – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 25-24 (14-17) Arbitri: Marina Agliceriu / Mirabela Turdean

Cluj: Ion – Necula 9, Lazăr 5, Cordoș 5, Nicolae 3, F. Ilie 2, Chintoan 1, Vizuete. Antrenor: Sebastian Micola.

Bistrița: Măzăreanu, Zoqbi de Paula – Ilyina 6, Pristăvița 5, Dincă 3, Costa 3, Rodriguez 2, Vasileuskaya 2, Băcăoanu 1, Ardean Elisei 1, Moroianu 1, Rațiu, Savchyn, Tetean. Antrenor: Horațiu Pașca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *