CSM București a cucerit titlul în campionatul juniorilor III

Ediția 2021 a campionatului handbaliștilor juniori 3 s-a încheiat duminică, la Bacău, cu meciurile care au decis configurația finală a primelor patru poziții ale ierarhiei. Finala mică a opus cele două echipe ”scandinave”, cum mi-a plăcut să le numesc pe cele două formații ardelene calificate în Final Four, LPS Târgu Mureș și Transilvania Brașov. Un handbal plăcut, cu copii instruiți, doar că un pic cam obosiți, explicabil după 5 zile de meciuri intense, și, nu în ultimul rând, antrenori dedicați trup și suflet handbalului, care au clădit niște echipe de toată frumusețea. A câștigat duminică Transilvania Brașov, echipă pe care antrenorul Titus Donosa a motivat-o senzațional și care a luptat din nou admirabil. Admirabil au luptat și junii mureșeni pregătiți de Alina Muntean, Claudiu Cociș și Vlad Dăndărău, însă ei au plătit tribut meciului epuizant din punct de vedere fizic din ziua precedentă.

CSM București a câștigat pe merit finala mare cu CSU Suceava, un joc între două echipe solide și la propriu și la figurat, care și-au dorit aurul categoriei juniori 3. Din nou, un meci frumos, la capătul căruia bucureștenii s-au impus după un joc în care au fost mai preciși la finalizare, dar și mai determinați.

Festivitatea de premiere a fost inedită pentru acest sezon, fiindcă a inclus două ”secvențe”. Mai întâi, Federația Română de Handbal a acordat cele trei premii pe care le-a oferit la juniori în acest sezon, prin intermediul antrenorului federal Gabriel Florea. Astfel, mureșeanul Alexandru Ilisei a fost și golgheter, dar și cel mai bun jucător al turneului. Distincția pentru cel mai bun portar a fost primită de brașoveanul Luca Roșca, absolut senzațional în finala mică.

Cu sprijinul sponsorului Sport Suport, precum și al Asociației Județene de Handbal Bacău, în urma consultării tuturor antrenorilor echipelor participante la turneu, am alcătuit și premiat echipa turneului final, în care s-au regăsit Denis Ștefan (portar – CSM Ploiești), Teodor Ilucă (extremă stânga – CSU Suceava), Alexandru Dumitru (extremă dreapta – CSM București), Vladimir Ciușu (pivot – CSM București), Codrin Dascălu (inter stânga – CSU Suceava), Raul Popa (inter dreapta – Transilvania  Brașov) și Alexandru Ilisei (centru – LPS Târgu Mureș). Acesta din urmă a fost și cel mai premiat jucător al turneului, pe bună dreptate.

Una peste alta, turneul final al handbaliștilor juniori 3 de la Bacău a fost un mare succes organizatoric și sunt foarte bucuros că Handbal Mania a făcut parte din echipa care a contribuit la asta, inclusiv prin asigurarea gratuită a serviciilor de crainic. O echipă din care a făcut parte staff-ul AJH Bacău (Gabriel Armanu, Izabela Țuțu, Dana Popa), observatorii FRH Ghiocel Bejinariu și Ioan Ciobanu, arbitrii Marian Drăghici, Ionuț Drăguț, Georgiana Lungu, Mihaela Paraschiv, Răzvan Popovici, Adrian Avădani, Constantin Bălan și Ionuț Savin și, nu în ultimul rând, nea Nelu, neobositul administrator al sălii ”Orizont” din Bacău.

FINALA MARE

CSM BUCUREȘTI – CSU SUCEAVA 41-37 (13-12, 14-13, 14-12) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț

București: Dumitrescu, Spiridon – Dumitru 10, Ciușu 8, Costache 7, Pârlea 7, Țuinea 5, Nedea 3, Aghli 1, Stoican. Antrenori: Robert Roată, Victor Nistor, Romulus Hossu.

Suceava: Rîpă, Zaharia, Haluca – Ilucă 19, Dascălu 4, Rață 4, Mujdei 4, Șerban 3, Cazac 3, Dănilă, Moșneagu, Chiruț, Ostafe, Păscuț, Popovici, Radu. Antrenori: Vasile Boca, Ioan Tcaciuc, Petru Ghervan.

FINALA MICĂ

LPS TÂRGU MUREȘ – TRANSILVANIA BRAȘOV 27-33 (5-10, 6-11, 16-12) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

Tg. Mureș: Haidu, Friciu – Cojocaru 8, Holircă 7, Ilisei 5, Orban 4, Moldovan 2, Hărșan 1. Antrenori: Alina Muntean, Claudiu Cociș, Vlad Dăndărău.

Brașov: Roșca, Stoica, Dascălu – R. Popa 11, Donosa 9, R. Constantinescu 5, A. Popa 3, C. Constantinescu 3, Vieriu 1, D. Constantinescu 1, Nițoiu. Antrenor: Titus Donosa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *