Exclusiv / Horațiu Pașca: Am și uitat meciul cu Norvegia, Cehia e un altfel de adversar

Naționala feminină de tineret este la un punct de calificarea în primele opt echipe la europenele din Slovenia, după succesul categoric de vineri seara, 36-22 cu Norvegia. Cu o zi înainte de meciul decisiv cu Cehia (duminică, ora 20), am stat de vorbă cu antrenorul principal al selecționatei României, Horațiu Pașca.

Rep. : Care sunt primele concluzii după meciurile cu Ungaria și Norvegia?

Horațiu Pașca: În primul rând, cele două jocuri s-au asemănat prin faptul că am făcut o primă repriză bună spre foarte bună, după care, în repriza a doua, adversarele au revenit invlusiv pe fondul unei căderi fizice a noastre. Din fericire, în meciul cu Norvegia am depășit mai repede aceste momente iar repriza secundă s-a încheiat la egalitate. Vestea bună e că apărarea funcționează foarte bine și reușim să punem mari probleme adversarilor. De asemenea, fetele își doresc foarte mult să reușească la acest turneu final și cred că s-a văzut acest lucru. E foarte important că înfrângerea cu Ungaria nu ne-a demoralizat sau demobilizat ci, dimpotrivă, ne-a oferit un plus de ambiție. 

Rep. : Cum faceți să treceți repede peste euforia victoriei cu Norvegia?

H.P. : Deja am discutat vineri seară pe tema asta și să știți că avem o echipă mult mai matură decât pare. Noi, românii, suntem obișnuiți să facem repede înmormântare la o înfrângere și nuntă la victorie, însă eu cred că nu ne-ar strica puțin echilibru, cum a trecut înfrângerea cu Ungaria, așa a trecut și victoria cu Norvegia. Ziua de sâmbătă este foarte importantă și va trebui să gestionăm foarte eficient timpul pe care-l avem la dispoziție.

Rep.: La ce să ne așteptăm în partida cu Cehia?

H.P.: După înfrângerea cu Ungaria am spus că pentru noi urmează două finale, cu Norvegia și cu Cehia. Pe prima am depășit-o cu bine și sper ca duminică seara să ieșim cu bine și din a doua. Cehia e un adversar diferit față de Norvegia, cu atacuri extrem de elaborate, cu multe combinații tactice și schimburi de locuri. Eu cred că avem șanse egale, iar echipa care va fi mai concentrată și va greși mai puțin va avea câștig de cauză. Noi ne dorim foarte mult să reușim și să ne păstrăm același nivel bun în faza de apărare, iar duminică seara să sărbătorim calificarea în primele 8 și implicit la următoarele campionate mondiale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *