Două victorii și o înfrângere pentru naționala de cadete la turneul de la Siofok

Naționala de cadete a României a participat de joi până sâmbătă la un turneu internațional organizat de federația maghiară, care a avut loc la Siofok. Echipa noastră, având un colectiv tehnic alcătuit din Marius Dănuleț (antrenor principal), Mihaela Ciobotaru (antrenor secund) și Eugen Ciulei (antrenor portari) a pierdut primul meci, disputat în compania echipei gazdă, după care a învins Austria și Polonia, terminând pe locul al doilea.  Despre evoluțiile echipei noastre la acest turneu l-am rugat să ne vorbească pe antrenorul principal al selecționatei României, Marius Dănuleț.

A fost prima participare a acestei generații la un turneu internațional de pregătire, primele 3 jocuri de verificare. Acțiunea a început cu un stagiu la Izvorani, unde am avut 5 zile de pregătire, după care ne-am deplasat în Ungaria pentru participarea la turneu. La această acțiune de pregătire și jocuri am avut obiective generale și intermediare clar stabilite în planul de pregătire a acestei generații pentru participarea la Campionatul European de Junioare din 2023, atât în plan tehnico -tactic cât și teoretic și mental. În primul joc, cu Ungaria, echipa a avut momente bune de joc, dar și momente de lipsă de luciditate care au permis adversarului să marcheze goluri ușoare pe contraatac. Concluzia jocului a fost că trebuie să muncim la gestionarea anumitor momente de joc, precum și a emoțiilor, de altfel inerente pentru sportive la un prim joc internațional. Ulterior, la meciurile cu Austria și Polonia, emoțiile au început să dispară, fetele au căpătat mai multă încredere și au reușit să-și îmbunătățească evoluțiile pe ambele faze de joc. Din păcate, accidentarea sportivei Eliza Lăcusteanu pare a fi serioasă, astfel că am pierdut, sper că nu pentru mult timp, o jucătoare care a confirmat de-a lungul timpului, inclusiv la această acțiune. Nu în ultimul rând, subliniez că este evidentă necesitatea participării la cât mai multe jocuri/ turnee de pregătire. La nivelul echipei atmosfera este una foarte bună, în cadrul staff-ului, existând o simbioză perfectă, fiecare dintre colegi, mă refer la Mihaela Ciubotaru și la Eugen Ciulei, aducându-și contribuția la maxim. Marius Dănuleț (antrenor principal România cadete)

UNGARIA – ROMÂNIA 35-26 (18-11) România: Roșu, Totoescu, I. Niță – Damian 10, Lăcusteanu 7, Soroceanu 2, Oprea 2, Avădanei 2, Balint 1, Șerban 1, Utan 1, A. Niță, Constandache, Bodijar, Ciubotaru, Gavrilă.

ROMÂNIA – AUSTRIA 28-26 (18-9) România: Roșu, Totoescu, I. Niță – Damian 5, Șerban 5, Oprea 3, Avădanei 3, Lăcusteanu 3, Soroceanu 2, Balint 2, Gavrilă 2, A. Niță 1, Ciubotaru 1, Utan 1, Constandache, Bodijar.

POLONIA – ROMÂNIA 16-24 (5-12) România: Roșu, Totoescu, I. Niță – Balint 5, Damian 4, Ciubotaru 3, Bodijar 3, A. Niță 2, Soroceanu 2, Oprea 2, Șerban 2, Gavrilă 1, Constandache, Avădanei, Utan, Lăcusteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *