CSM Bucuresti – istoric, perfomanțe și planuri de viitor

Află totul despre CSM București – cea mai de succes echipă de handbal din România

Probabil ai auzit deja de performanțele extraordinare reușite de echipa de handbal feminin CSM București. Te invităm să descoperi mai multe detalii despre acest grup extraordinar. Deși sportul românesc nu traversează cea mai fastă perioadă, există echipe și sportivi care ne permit să sperăm la zile mai bune. Rețeta succesului nu este ușor de găsit și procesul poate dura ani întregi până la apariția rezultatelor.

Bineînțeles, în spatele fiecărei povești de succes se află o echipă excelentă și determinată, indiferent de disciplină. Fie că vorbim despre un sport precum fotbalul și echipa națională de fotbal a României, unde un grup de jucători cu o bună chimie este vital pentru mari performanțe, sau alte discipline sportive mai mult mentale precum pokerul și în acest caz, membrii PokerStars, care au adunat o echipă de oameni de toate naționalitățile din întreaga lume pentru a aduce un plus de valoare disciplinei lor. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru handbal, în acest caz CSM București. Așa că vă invit să descoperiți mai multe despre istoria acestei echipe care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români.

Istoricul CSM București

Uitându-ne la performanțele acestei echipe de handbal, este uneori greu de crezut că a fost fondată în 2007. Totuși, acesta este anul în care CSM București a luat ființă datorită cooperării dintre Consiliul General al Municipiului București și oameni cheie din handbalul românesc.Intrată în ligile inferioare de handbal, echipa nu a arătat rezultate notabile în primii ani. Totuși, în urma problemelor financiare de la echipa de handbal Rapid, nu mai puțin de 11 jucătoare precum și antrenorul Vasile Mărgulescu au trecut la CSM.

2010 este anul în care CSM devenea o prezență constantă în Liga Națională și a terminat sezonul pe locul 3, după Oltchim și U Cluj. În ciuda rezultatelor promițătoare pe plan local, echipa a trecut printr-o perioadă de regres până în 2014 când a avut loc o reorganizare generală.

Primul Titlu Național

Ca urmare a reconstrucției începute în 2014, echipa a început să regăsească calea spre victorie. Mai mult, clubul a găzduit ediția inaugurală a turneului Bucharest Trophy pe care l-a și câștigat. Cu adversare de top precum ZRK Buducnost – finalista Ligii Campionilor EHF din 2014) sau Rostov-Don, acest rezultat preconiza seria formidabilă de trofee și performanțe pe care “Tigroaicele” urmau să le obțină.

Titlul Ligii Campionilor EHF vine la București

După ce a câștigat titlul național în 2015, CSM a primit dreptul de a participa la Liga Campionilor EHF, cel mai prestigios turneu intercluburi din Europa. Deseori comparată cu UEFA Champions League, această competiție era considerată un vis frumos pentru echipele românești ce nu mai cunoscuseră succesul din 1964.

Legând victorie după victorie, CSM și-a croit drumul până în finala turneului unde avea să joace împotriva unguroaicelor de la Gyor. Echipa din Ungaria câștigase trofeul în 2013 și 2014, fiind considerată favorită clară înaintea meciului cu CSM București.

Totuși, determinarea handbalistelor noastre a împins finala în prelungiri iar după două reprize de timp suplimentar și lovituri de la 7 metri, CSM a stabilit scorul final 26 la 29. Această performanță incredibilă a șocat lumea sportului românesc și a transformat echipa din București într-un simbol.

Tigroaicele au continuat să domine scena handbalului feminin pe plan local și a adus medalii de bronz de la edițiile din 2107 și 2018 a Ligii Campionilor EHF. Sezonul 2017-2018 a fost marcat de transferul Cristinei Neagu la CSM, care fusese desemnată “Cea mai bună jucătoare din lume” de IHF în 2010. Cristina s-a integrat rapid și a marcat 110 goluri pentru CSM în ediția din 2018 a Ligii Campionilor EHF, obținând și titlul de cea mai bună marcatoare a competiției.

Planuri de viitor

În ciuda unei echipe foarte puternice și a rezultatelor promițătoare obținute în trecutul recent, CSM nu a mai reușit să egaleze performanța de a câștiga Liga Campionilor EHF. Nici în sezonul actual lucrurile nu arată extraordinar pentru Tigroaice.

Pe plan intern, Rapid București reprezintă un adversar foarte dificil și cele două echipe sunt într-o luptă foarte strânsă pentru primul loc. În ceea ce privește Liga Campionilor EHF, acestea au pierdut la limită cu Esbjerg în primul meci al sferturilor de finală. Echipa adversă a înscris golul victoriei în ultima secundă a meciului pentru a stabili scorul final de 25 la 26.

Acest rezultat nu dă speranțe foarte mari pentru meciul din retur și sezonul curent poate marca începutul unei noi reconstrucții masive pentru CSM. Indiferent de ce se va întâmpla în viitor, nimeni nu poate nega performanța incredibilă atinsă de această echipă relativ tânără. În special că aceste performanțe vin într-un moment în care celelalte sporturi din țară se zbat în mediocritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *