Jocurile de noroc și handbalul: Ce trebuie să știe începătorii

Handbalul este unul dintre cele mai populare sporturi în România, datorită performanțelor recente obținute de echipele de club feminine precum CSM București sau Oltchim Râmnicu Vâlcea. Nu trebuie uitat nici că naționala masculină a țării noastre a câștigat patru titluri mondiale, între anii 1961 și 1974, și medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal.

Dacă ești fan al handbalului, să știi că îți poți testa cunoștințele despre acest sport pariind pe meciurile interne și internaționale, operatorii licențiați oferind numeroase opțiuni de pariere. Singurii care nu au voie să joace la pariuri sportive sunt sportivii angrenați în competiții, însă ei se pot relaxa jucând la un casino online România.

Selecțiile disponibile pentru meciurile de handbal sunt valabile atât pentru confruntările dintre echipele feminine, cât și pentru întâlnirile dintre formațiile masculine. Cele mai populare pariuri sunt următoarele:

  • 1X2 – se mizează pe rezultatul final al meciului. Un pariu pe „1” este câștigător dacă se impune echipa gazdă. Un bilet pe „2” este „verde” numai în cazul în care partida este câștigată de formația oaspete. „X”-ul este câștigător dacă se termină egal, însă remizele sunt mai rare în handbal decât în fotbal, de exemplu.
  • Total goluri – se poate paria că într-un meci se înscriu peste/sub un anumit număr de goluri. De exemplu, dacă se mizează pe selecția „peste 41,5 goluri”, biletul este câștigător dacă partida se termină cu scorul 22-20. Unii operatori oferă și posibilitatea de a se paria pe total goluri la pauză;
  • Echipa cu cele mai multe goluri într-o repriză – această opțiune de pariere nu are nevoie de prea multe explicații. Dacă cineva mizează că echipa gazdă înscrie mai multe goluri decât cea oaspete până la pauză, atunci gazdele trebuie să conducă pe tabela de marcaj la finalul primei reprize;
  • Repriza cu cele mai multe goluri – este o selecție preferată de pariorii cu experiență, care știu să analizeze meciurile de handbal. După ce studiază elementele relevante, aceștia pot constata că ambele echipe înscriu/primesc mai multe goluri în repriza secundă decât în prima parte a jocului. Astfel, vor miza că repriza cu cele mai multe goluri va fi a doua.
  • Număr de goluri par/impar – este un pariu care echivalează cu o loterie, pentru că nu se poate baza pe nimic concret. Este posibil ca în penultima secundă scorul să fie 24-24, dar meciul să se termine 25-24.
  • Pariuri speciale – se axează fie pe anumiți jucători, fie pe evenimente precum loviturile libere, cartonașele galbene sau eliminările etc
  • Pariuri pe handicapuri – una dintre echipe primește un avantaj fictiv. La fotbal, acest avantaj este de obicei de 1.5 goluri, în timp ce la handbal poate fi de 4.5 goluri, în cazul partidelor dezechilibrate. Tot mai populare sunt handicapurile asiatice, cu rambursarea totală sau parțială a mizei.

Pariurile pe handbal pot fi simple (o singură selecție pe bilet) sau de tip acumulator (mai multe selecții pe bilet). Se pot combina pe același bilet selecții din mai multe sporturi. De exemplu, se poate plasa un pariu cu o selecție din handbal, una din fotbal și una din tenis. Cota finală va fi produsul dintre cotele celor trei selecții. Începătorii ar trebui, totuși, să opteze mai întâi pentru cele mai simple pariuri, pentru a crește treptat gradul de complexitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *