Înfrângere cu Coreea de Sud la mondialul de junioare

Naționala de junioare (U18) a pierdut primul meci din grupa principală III de la campionatul mondial din Macedonia de Nord, 31-33 cu Coreea de Sud, diminuându-și considerabil șansele de a se califica în sferturile de finală. Soarta jocului s-a decis practic în prima parte a reprizei secunde, când echipa asiatică a avut un parțial de 7-1 în primele 6 minute, ducând scorul la 24-17, chiar dacă Aurelian Roșca își epuizase toate time-outurile  în minutul 33. Fetele noastre au revenit de câteva ori la minus 3, ba chiar s-au apropiat la două goluri când mai erau 64 de secunde. La 31-33, cu patru antrenori pe bancă și cu un minut rămas de disputat, echipa României a stat cuminte pe propriul semicerc, permițându-le adversarelor un atac lung care le-a asigurat victoria și calificarea în sferturile de finală.

În celălalt meci din grupă, Olanda a învins Germania cu 31-25 și a acumulat 3 puncte. Vineri, de la ora 15.30, Coreea de Sud va întâlni Olanda, iar dacă echipa europeană nu pierde, se califică în sferturi. De la 17.30, România va juca împotriva Germaniei, în fața căreia avem nevoie de victorie, însă șansele noastre de calificare depind de rezultatul primului meci, unde ne trebuie o victorie a asiaticelor, apoi va interveni golaverajul.

COREEA DE SUD – ROMÂNIA 33-31 (17-16)

România: Neagu, Demeter – Grigore 6, Mezei 6, Boiciuc 5, Mihai 5, Lixăndroiu 4, Damian 3, Mozes 1, Predescu 1, Mohamed, Maxim, Danciu, Lecu, Pavel, Groșan. Antrenori: Aurelian Roșca, Ileana Morari, Ionel Gheorghe, Ildiko Kerekes Barbu.

Foto: ihf.info

Un comentariu la „Înfrângere cu Coreea de Sud la mondialul de junioare

  • 04/08/2022 la 22:09
    Permalink

    Dupa cate se vede avem mai mulți oameni in staff decat jucatoare….ce caută Morari si Gheorghe pe acolo…..?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *