EXCLUSIV / Ce spune președintele FRH despre conflictul de la ultima ședință a C.A. și cum explică Sorin Dinu și Constantin Din ”ruptura” dintre ei

Handbal Mania a scris săptămâna trecută despre ședința cu scântei a Consiliului de Aministrație al Federației Române de Handbal. În legătură cu unele acuzații aduse conducerii FRH dar și cu alte aspecte, am realizat un interviu cu președintele federației, Constantin Din.

Rep.: Domnule președinte, cum e cu modificările aduse regulamentelor de pe site-ul federației ?

Constantin Din: Am deschis o anchetă administrativă care va stabili dacă și cine a făcut acest lucru. Din păcate, la nivelul federației nu există nicio arhivă în format fizic sau electronic care să cuprindă textele regulamentelor. În orice caz, modificările la care se face referire sunt chestiuni minore și nu de fond însă, repet, ancheta pe care am dispus-o va face lumină în această privință și vom vedea dacă nu cumva e vorba de vreun sabotaj.

Rep.: Cum e cu demisia lui Viorel Mazilu din Consiliul de Administrație, de ce nu a fost prezentată membrilor C.A. ?

C.D.: Stați un pic să ne înțelegem: demisia lui a fost arătată la camera web, însă domnul Sâsâeac dorea ca eu să externalizez acel document trimițându-i-l pe mail și eu așa ceva nu fac, nu pic în această capcană. Iar ca să anticipez o altă întrebare, același lucru e valabil și pentru contractele pe care le-am încheiat cu sposnsori sau cu angajați ai federației, pe care nu le trimit nimănui. Dacă cineva din Consiliul de Administrație dorește să le vadă, să le consulte, e liber să o facă, le vor fi puse la dispoziție, însă numai la sediul Federației Române de Handbal, nu pe e-mail sau sub altă formă. Ce mă deranjează este că sunt acuzat de lipsă de transparență, ceea ce e total neadevărat.

Rep.: Adunarea Generală pentru validarea demisiei lui Viorel Mazilu și alegerea unui nou membru în C.A. când o convocați ?

C.D.: Nu sunt obligat s-o fac imediat, nu știu dacă aceasta e acum prioritatea numărul 1 în handbalul românesc, nu mai e mult până la Adunarea Generală ordinară și cred că se poate aștepta până atunci. Dacă domnul Sâsâeac consideră că e o chestiune atât de importantă care să pună pe drumuri 250 de oameni, Adunarea Generală Extraordinară poate fi convocată și la solicitarea a jumătate plus unu din membrii Consiliului de Administrație. Din păcate, pierdem vremea cu lucruri pe care eu le consider nesemnificative, în loc să construim ceva în handbalul românesc.

Rep.: Despre antrenorii loturilor naționale de juniori ce ne puteți spune ?

C.D.: Am încercat în vara asta să aduc un plus de forță la loturile de tineret feminin și de juniori masculin, din păcate nu a ieșit așa cum ne-am dorit. În rest, cu o excepție, nu am discutat cu niciun antrenor numit la loturi înainte de alegeri. Și am să mă refer acum la acea excepție, numirea lui Ionuț Tița ca selecționer al lotului de cadeți (2008-2009). Îl cunosc de patru ani, a câștigat de două ori consecutiv titlul național la această categorie de vârstă și e un antrenor care pune practică gândirea mea și a lui Viorel Mazilu despre handbal. Căutăm în permanență oameni competenți și care își doresc să lucreze la loturile naționale.

Rep.: În final, vă rog să-mi spuneți care e cauza rupturii dintre dumneavoastră și vicepreședintele Sorin Dinu.

C.D.: Viorel Mazilu. Sorin Dinu nu îl agreează, însă nici nu mi s-a propus o altă variantă viabilă, de aceea l-am ales pe el, fiindcă își dorește, muncește foarte mult și e dispus să învețe.

În legătură cu acest subiect, l-am contactat și pe vicepreședintele Sorin Dinu, care ne-a declarat: ”cred că ruptură e mult spus. Este vorba de faptul că avem opinii diferite despre modul în care trebuie gestionat handbalul românesc. Și da, este vorba și de Viorel Mazilu, despre care eu cred că nu are calitățile necesare pentru a ocupa o asemenea funcție.”

Foto: prosport.ro

Un comentariu la „EXCLUSIV / Ce spune președintele FRH despre conflictul de la ultima ședință a C.A. și cum explică Sorin Dinu și Constantin Din ”ruptura” dintre ei

 • 26/09/2022 la 22:07
  Permalink

  Ce se întâmplă cu antrenorii lotului de Junioare-Tineret 2004-2005 după locul 14 la C.M, nu se ia nici o măsură?
  Pe cei dinainte cu locul 7 la European i-ați demis foarte repede…..
  Dar normal, domnul Roșca nu este Olteanu…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *