Miercuri, 18 octombrie – o nouă zi decisivă pentru handbalul românesc

La fix 110 zile după precedenta ședință a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, conducerea FRH a decis convocarea unei noi ședințe. Deși are doar două puncte pe ordinea de zi, ședința de miercuri se anunță furtunoasă. Trecând peste faptul că la punctul 1 au fost trecute din nou, la grămadă, decizii care au produs deja efecte, punctul „Diverse” va fi incendiar. Se va propune convocarea Adunării Generale Extraordinare în vederea luării unei decizii referitoare la Constantin Din – rămâne sau nu rămâne în fruntea federației?

Asta se întâmplă pentru că cel în cauză nu și-a respectat promisiunea făcută la alegerile de anul trecut, de a-și pune demisia în alb la dispoziția Consiliului de Administrație și apoi s-o supună dezbaterii Adunării Generale.

Despre asta este vorba, în fond: despre valoarea cuvântului dat și despre actul de onoare de a te prezenta în fața reprezentanților handbalului românesc și de a accepta decizia acestora. Așa că oamenii din CA care au senzația că ar vota pentru demiterea lui Din se înșeală: nu ați face decât să-l ajutați să se țină de cuvânt. Asta mai ales pentru cei momiți cu funcții trecătoare pe la centrele de excelență.

Vom vedea ce va fi miercuri, însă cei care vor participa la ședința Consiliului de Administrație au obligația să-și amintească cine i-a trimis acolo și mai ales de ce. Vor alege unii să-și compromită credibilitatea și chiar cariera? Vom vedea.

În cadrul ședinței de C.A. din 18.10, dat fiind multiplele derapaje, de toate felurile, ale actualului executiv condus de Din, care au rănit profund handbalul chiar acolo unde doare cel mai tare, la nivel de copii si juniori, dar și în zona vitală a finanțelor federației, împreună cu colegii din consiliu putem da șansa structurilor afiliate să stabilească dacă diletantismul și incompetența își mai au locul sau nu în managementul FRH. Acest lucru s-ar fi putut împlini, in mod fair play, încă din 28 aprilie, la ultima Adunare Generală, dar lipsa de bărbăție și de caracter a celui care a promis, alături de multe altele, că va pune demisia în alb pe masa validării din Adunarea Generală, a amânat puțin șansa membrilor afiliați de a-l sancționa cu revocarea. Toți cei care suntem în CA avem în spate voturile celor care și-au pus încrederea în noi, iar mâine, în numele lor și al meu personal, eu nu voi gira acțiunile dezastruoase ale lui Din. Cred cu tărie că, dincolo de orice tentație materială, în această situație dificilă pentru handbalul arestat de o persoană nepregătită pentru a conduce măcar un club, d-apoi FRH, membrii CA vor avea coloana vertebrală dreaptă și vor da membrilor afiliați posibilitatea de a decide ei înșiși soarta federației. Nu avem dreptul niciunul dintre noi să ne abatem de la acest demers pur democratic, indiferent de orice promisiune dulce-veninoasă ar putea veni din garajul aflat în curtea sălii Floreasca. Am mare încredere în membrii CA că vor fi corecți cu ei inșiși si cu handbalul românesc! Flaviu Sâsâeac – membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *