Handbalul românesc, guvernat de regulamente sau de legea junglei?

Vă amintitți, desigur, cum în sezonul precedent regulamentul campionatului de juniori 3 a fost modificat în timpul sezonului (citiți AICI) ca să le fie bine talentaților deținători de chei. Recent, Tribunalul București a constatat încălcarea Statutului la convocarea și desfășurarea ultimei Adunări Generale a FRH (citiți AICI). Ei bine, sarabanda neregulilor administrației Din continuă. Actuala ediție a Cupei României se desfășoară fără a avea un Regulament aprobat în Consiliul de Administrație! Astfel, la ședința din 29-30 iunie 2023, s-a votat astfel:  ”se aprobă propunerea domnului Președinte de rediscutare în luna septembrie, după consultarea în cadrul subcomisiei, cu 9 voturi pentru și 5 împotrivă, Regulament Cupa României masculin și feminin sezon competițional 2023-2024.” Rediscutarea nu s-a mai făcut, de vreme ce C.A. a fost convocat hăt, în octombrie, astfel că nu există un Regulament aprobat pentru ediția 2023/2024 a Cupei României. Cu toate acestea, pe site-ul FRH este publicat un regulament, însă fără a se specifica cine și când l-a aprobat.

 

”Se vede treaba că oamenii din conducerea FRH nu au nicio frână la nereguli. O competiție de tradiție se desfășoară fără regulament aprobat. Sau, mai bine zis, se desfășoară după legea junglei, cea care se aplică acolo unde nu există lege”, ne-a spus un membru al Consiliului de Administrație.

Și asta nu e tot. Deși suntem la jumătatea sezonului competițional, nu a fost adoptat și comunicat Regulamentul campionatului juniorilor 4. Incredibil, dar adevărat! Antrenorii din sectorul juvenil sunt siderați și revoltați de acest lucru. ”N-am crezut că o să trăiesc așa ceva. Am trimis în conducerea federației oameni din sectorul de copii și juniori care nu fac decât să-și rezolve propriile interese, nimic pentru cei mici”, ne-a spus un antrenor de la nivelul juniorilor 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *