Comisia polițistului Vasile a stabilit: sportivii pot fi agresați contra cost

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal, condusă de unul din oamenii lui Constantin Din, e vorba de fostul polițist Daniel Vasile, personalitate de mare anvergură, care este și director în cadrul federației, a judecat marți cazul antrenorului Ionuț Tița, de la TEC, care și-a agresat un jucător în timpul unui meci de la turneul final al handbaliștilor juniori 1, după care a încercat să-l intimideze pe observatorul partidei – vezi AICI.

Comisia l-a penalizat pe Tița, care e și antrenor al naționalei de juniori, cu o amendă de 2500 de lei (mai puțin decât un barem de arbitraj la Liga Națională), în schimb observatorul Marius Brumaru a primit… 3 etape de suspendare!!! Semnalul este, așadar, clar: nu vă atingeți de oamenii noștri, fiindcă vă ardem. Priviți atitudinea sfidătoare a lui Tița față de Marius Brumaru și veți înțelege esența administrației Din.

Acum trei ani, când antrenorul federal Stamate a făcut un gest similar, Alexandru Dedu a sesizat comisia, iar antrenorul agresor a primit 6 etape de suspendare. Cam asta e una din diferențele dintre administrații, fiindcă tot îi plac comparațiile lui Constantin Din.

Încă un lucru relevant pentru maniera discreționară în care se judecă la FRH. Cu o lună în urmă, antrenorul de la Szejke Odorhei a fost suspendat două etape fiindcă a țipat la spectatorii care îi înjurau sportivele. Ăsta e Daniel Vasile, cumulatorul de funcții, mare om de handbal al epocii Din.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *