”Pasqui” a decis cu cine va ataca prima fază a calificărilor la mondiale

Selecționerul naționalei masculine a decis deja lotul lărgit pentru prima fază a preliminariilor mondialelor din 2023, incluzând aici și pregătirea din luna decembrie. Astfel, pe 28 și 29 decembrie, la Cluj-Napoca, va avea loc Trofeul ”Carpați”, care se va disputa în sistem Final Four.

Citește mai mult

EXCLUSIV / Xavier Pascual: Toți jucătorii au dat 100%, sunt mândru de felul în care s-au prezentat

Naționala masculină a României a disputat trei jocuri de verificare pe parcursul a cinci zile: 37-25 cu Georgia la București, 29-33 și 31-35 cu Spania, la Aviles. Handbal Mania a realizat un interviu cu selecționerul Xavier Pascual despre cele trei partide, primele din noul mandat al tehnicianului spaniol.

Citește mai mult

Naționala masculină a pierdut onorabil primul amical de pe terenul campioanei europene

Selecționata masculină pregătită de Xavier Pascual a pierdut primul joc de verificare. susținut joi seară la Aviles, în compania campioanei europene, Spania, scor 29-33. Față de precedentul amical, cel de la București cu Georgia, echipa României a avut 5 noutăți.

Citește mai mult

Exclusiv / Xavier Pascual: Jucătorii convocați au arătat că-și doresc să joace la echipa națională

Xavier Pascual a condus, de luni până miercuri, primul stagiu de pregătire al echipei naționale masculine de la revenirea sa în România. Selecționata României va juca pe teren propriu, la începutul anului următor, prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023.

Citește mai mult

România va juca acasă prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023

Prima fază a preliminariilor pentru campionatele mondiale masculine din 2023,  care vor avea loc în Polonia și Suedia, constă în disputarea a patru grupe de câte patru echipe, sistemul fiind ales de către acestea: un turneu sau meciuri tur-retur pe terenul fiecărei echipe.

Citește mai mult

Prima acțiune a naționalei masculine la revenirea lui Xavier Pascual, care sunt cei 32 de convocați

Echipa națională de seniori va derula prima activitate din această toamnă sub coordonarea lui Xavier Pascual începând cu luni, 6 septembrie. Tehnicianul spaniol a convocat 32 de jucători, care vor fi împărțiți în două grupe de câte 16, ce se vor antrena luni și marți.

Citește mai mult

România și-a aflat adversarele din preliminariile viitoarelor mondiale masculine

Joi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a primului tur preliminar pentru calificarea la campionatele mondiale din 2023, care vor avea loc în Polonia și Suedia. La această fază participă 16 echipe, care au fost împărțite în 4 grupe, România fiind extrasă din prima urnă valorică.

Citește mai mult

Xavier Pascual revine ca selecționer al naționalei masculine, joi e tragerea la sorți a preliminariilor pentru mondiale

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat, în ședința de marți, 17 august, propunerea de instalare în funcția de antrenor principal al echipei naționale masculine a spaniolului Xavier Pascual. În vârstă de 53 de ani, acesta a mai antrenat echipa României în perioada 2016-2018, în acea perioadă el fiind antrenorul echipei Barcelona.

Citește mai mult