EXCLUSIV / Xavier Pascual: Ne trebuie jocuri de pregătire cu adversari puternici

România a încheiat prima treime a campaniei de calificare la EURO 2024 cu o victorie și o înfrângere, un bilanț deloc rău dacă ținem cont de faptul că am jucat cu echipele din primele două urne valorice. Ce a spus Xavier Pascual despre meciul cu Ucraina și despre ce urmează.

Citește mai mult

Victorie categorică împotriva Ucrainei în preliminariile EURO 2024

Naționala masculină a României a câștigat la scor cel de-al doilea meci disputat în cadrul preliminariilor campionatului european din 2024, 34-26 pe teren propriu cu Ucraina. Selecționata română a condus pe toată durata jocului, desprinzându-se încă din debutul meciului.

Citește mai mult

Preliminarii Euro 2024 / Două schimbări în lotul României pentru jocul cu Ucraina

Naționala masculină a României joacă duminică, de la ora 17.30, în sala ”Dinamo”, un meci foarte important din preliminariile europenelor din 2024. Selecționata pregătită de Xavier Pascual va întâlni Ucraina, o victorie a echipei noastre fiind obligatorie pentru a păstra intacte șansele de calificare.

Citește mai mult

Xavier Pascual a convocat o nouă acțiune a naționalei masculine

După ce a văzut la lucru 20 de jucători în weekendul 19-20 august, selecționerul Xavier Pascual a convocat 19 jucători pentru luni și marți, la București. Printre aceștia, mai mulți jucători tineri, cu mențiunea că nu au fost chemați sportivi care evoluează în străinătate și nici de la cele trei echipe care au evoluat în Liga Europeană.

Citește mai mult

Tragere la sorți favorabilă pentru naționala masculină în preliminariile EURO 2024

Joi seara, la Berlin, a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminariilor campionatelor europene masculine din 2024, care vor avea loc în Germania. România s-a aflat în cea de-a treia urnă valorică și va face parte din grupa 4. Vedeți componența tuturor grupelor.

Citește mai mult

Gloriile handbalului masculin românesc solicită să participe la Adunarea Generală de Alegeri

22 de foști mari handbaliști români au înaintat o scrisoare către Alexandru Dedu și Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal, solicitând participarea la Adunarea Generală de Alegeri care va avea loc pe 28 aprilie. Vedeți care sunt semnatarii mesajului și care e textul acestuia.

Citește mai mult

România, în urna a treia valorică la tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024

Federația Europeană de Handbal a anunțat marți urnele valorice pentru preliminariile campionatelor europene din 2024, care vor avea loc în Germania. Țara organizatoare, alături de Suedia, Spania și Danemarca sunt calificate direct, pentru celelalte 20 de locuri urmând să lupte 32 de echipe.

Citește mai mult

Încă o calificare ratată, dar proiectul lui Pasqui trebuie să meargă mai departe !

Naționala masculină a ratat o nouă calificare la un turneu final, de data aceasta la mondialele din 2023. Realist vorbind, era de așteptat, în condițiile în care am întâlnit o echipă superioară, iar naționala noastră a avut o mulțime de absențe cauzate de accidentări.

Citește mai mult

Handbalul, sport național contra cost / Meciul Macedonia de Nord – România va putea fi văzut doar de cei care cotizează la FRH

Joi, 17 martie, de la ora 20.00, naționala masculină va disputa la Skopje prima manșă a play-off-ului pentru mondialele de anul viitor, cu Macedonia de Nord. Din păcate, se pare că nicio televiziune din România nu va transmite acest joc, deși este produs de televiziunea națională macedoneană.

Citește mai mult

Multe absențe în tabăra României înaintea ”dublei” cu Macedonia de Nord

Naționala masculină își continuă parcursul în preliminariile campionatului mondial de anul viitor cu o dublă manșă împotriva Macedoniei de Nord. Prima partidă va avea loc joi, de la ora 20.00, la Skopje, și deocamdată nu este clar dacă va fi transmisă de vreo televiziune din România.

Citește mai mult