SCM Râmnicu Vâlcea, la câțiva centimetri de o remiză la Podgorica

SCM Râmnicu Vâlcea a suferit sâmbătă seara, pe terenul campioanei Muntenegrului, cea de-a cincea înfrângere în grupa B din Champions League, 28-29 cu Buducnost, după ce a ratat egalarea în ultimele secunde. Echipa vâlceană a fost lipsită de aportul a șase jucătoare de bază (Fernandez, Glibko, Aardahl, Minevskaja, Florica și Nikolic) și de antrenorul principal Florentin Pera, însă a făcut un joc bun în fața unei echipe cu jucătoare de clasă precum Lekic, Pineau sau Mehmedovic, și ar fi meritat măcar un punct. Remarcabil debutul junioarei Corina Lupei, autoare a două goluri la primul ei meci în Champions League.

Buducnost a început mai bine și s-a desprins rapid, 4-1 în minutul 9, diferența ajungând la 13-8 în minutul 23. Vâlcencele au avut, însă un final foarte bun de primă repriză, egalând la 14 prin Elghaoui, după care Pineau a stabilit scorul pauzei, 15-14. Oaspetele și-au continuat evoluția bună și în debutul reprizei secunde, cu Liscevic și Elghaoui având mai multe sclipiri pe faza de atac, iar Vâlcea a preluat conducerea în minutul 40, 22-21, după golul Jelenei Trifunovic. Echipa olteană a ratat în câteva rânduri ocazia de a se desprinde la două goluri, iar gazdele au revenit și conduceau cu 29-27 în minutul 56. Batinovic a închis poarta vâlceană în ultimele 4 minute, dar coechipierele sale n-au reușit să înscrie decât o dată, Marta Lopez aruncând în bară cu 7 secunde înainte de final, în superioritate numerică. Vâlcea își va continua cursa pentru primele puncte duminica viitoare, când va juca în Germania, pe terenul Borussiei Dortmund.

BUDUCNOST PODGORICA – SCM RÂMNICU VÂLCEA 29-28 (15-14) Marija Ilieva / Silvana Karbeska (Macedonia de Nord)

Buducnost: Attingre 1 gol, Arenhart – Lekic 7, Vukcevic 6, Grbic 4, Pineau 3, Mehmedovic 3, Dzaferovic 2, Maslova 2, Radicevic 1, Popovic, Ramusovic, Novovic, Marsenic, Kadovic. Antrenor: Dragan Adzic.

Vâlcea: Batinovic, Ciucă – Elghaoui 8, Liscevic 6, Lopez 6, Gonzalez 4, Lupei 2, Trifunovic 1, Norgaard 1, Dăscălete, Bucur, Marin. Antrenor: Goran Kurtes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *