Liga Florilor / Alina Czeczi aduce victoria Brăilei în ultimele secunde

Ultimul joc al zilei de miercuri, din etapa a zecea a Ligii Florilor, a fost cel mai echilibrat și mai spectaculos. Două echipe din prima jumătate a clasamentului au oferit un joc frumos, în viteză, deznodământul partidei fiind decis la ultima fază. Cele două echipe s-au succedat la conducere, Brăila intrând la pauză cu un avans de trei goluri după ce ratase și două aruncări de la 7 metri, dar cu o Elena Șerban din nou în mare formă. Dunărea s-a desprins la 23-19 în minutul 48, însă Măgura, care a avut și ea un portar în formă (Elena Voicu), a revenit și a preluat conducerea în minutul 55, 26-25.

În ultimul minut s-a intrat la egalitate, 28-28, Măgura a avut time-out cu 48 de secunde înainte de final, însă a fost sancționată cu… joc pasiv. A venit rândul lui Neven Hrupec să ia time-out când mai erau 10 secunde, mingea a ajuns în extrema stângă la Alina Czeczi, care a înscris golul victoriei. O victorie importantă a Brăilei, care a întrerupt seria de 4 înfrângeri și le oferă handbalistelor de la malul Dunării un moral bun înaintea partidei de sâmbătă, din Liga Europeană, cu Kuban Krasnodar.

”Am discutat la ultimul time-out să executăm o problemă și n-am reușit, dar jocul s-a pierdut în prima repriză, când am ratat 8 situații de unu la unu cu portarul”, a spus antrenorul Măgurii, Alexandru Weber.

”A fost un meci foarte bun, de calitate, interesant până la final. Am fost norocoși să câștigăm în ultima secundă, dar trebuie să-mi felicit fetele pentru efortul depus, mai ales că am avut un timp foarte scurt de refacere după deplasarea din Franța. Chiar dacă știam că trebuie să câștigăm azi, am fost cu gândul și la meciul de sâmbătă, cu Kuban, când avem șansa de a ne califica în sferturile Ligii Europene”, a declarat Neven Hrupec, antrenorul Dunării Brăila.

MĂGURA CISNĂDIE – DUNĂREA BRĂILA 28-29 (12-15) Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Măgura: Voicu, Prodan – Lisewska 10, Tătar 4, Bardac 3, Blazevic 3, Abed-Kader 3, Ianăși 2, Predoi 2, Gjorgjijevska 1, Radojevic, Zych, Tamas. Antrenor: ALexandru Weber.

Dunărea: Șerban, Nenezic – Czeczi 8, Dmitrovic 6, Kanaval 5, Udriștoiu 3, Dache 3, Tamires 2, Sazdovska 1, Milic 1, Bucur, Safta, Tiron. Antrenor. Neven Hrupec.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *