Liga Zimbrilor / Final tensionat în sala ”Rapid”, cu două cartonașe roșii

Cea de-a doua etapă a returului Ligii Zimbrilor a programat luni și marți două partide, la Timișoara și în capitală. Dacă la Timișoara Poli s-a impus fără probleme în fața Clujului, 38-30, mărind diferența dintre ultimele două clasate și pluton, în sala ”Rapid” am avut parte de un joc aprig, între CSM-urile din București și Focșani, terminat cu victoria la limită a gazdelor, 24-23, dar și cu un scandal.

După o primă repriză dominată de oaspeți, care au intrat la pauză cu două goluri avans, bucureștenii au revenit în mitanul secund și s-au desprins chiar la 3 goluri, 22-19 în minutul 56. Vrâncenii au revenit și au egalat la 23 prin Marjanovic, când mai erau 10 secunde, iar CSM București a avut ultimul atac în doar 4 jucători de câmp, fiindcă Eliodor Voica a preferat să nu riște și nu a scos portarul. Oaspeții au ales să iasă avansat, Ungureanu a făcut o depășire pe lângă Marjanovic, acesta a faultat, iar în cădere interul gazdelor a fost lovit (neintenționat) la cap de rusul Makrishin, care a plonjat pe direcția de pătrundere a adversarului. O fază extrem de grea, la care arbitrii gălățeni Basso și Tofan au dictat eliminare la Makrishin (roșu și albastru) și aruncare de la 7 metri. Fostul director al clubului vrâncean, Viorel Ciubotaru, a văzut și el cartonașul roșu pentru proteste, apoi Alexandru Tărîță a marcat golul victoriei gazdelor.

Cu siguranță că dacă nu se dicta aruncare de la 7 metri, scandalul ar fi fost la aceleași cote, doar că protagoniștii ar fi fost oficialii bucureșteni, care și-așa mai aveau puțin și săreau în teren. Tocmai de aceea n-ar fi rău ca membrii Comisiei Centrale de Arbitri să redacteze un punct de vedere fundamentat cu privire la această fază și să-l dea publicității.

Miercuri, de la ora 18.00, în direct la TVR 1, va avea loc eternul derby Steaua – Dinamo, restanță din etapa a XII-a.

CSM BUCUREȘTI – CSM FOCȘANI 24-23 (11-13) Arbitri: Daniel Basso / Florin Tofan

CSMB: Bucătaru – Tărîță 11, Ungureanu 3, Asoltanei 3, Botea 2, Rotaru 2, Szasz 2, Aslanian 1, Teixeira, Capotă, Onyejekwe, Turcu, Voica. Antrenor: Eliodor Voica.

CSMF: Marocico, Cloșcă – Marjanovic 5, Hrimiuc 4, Krstevski 4, Mănescu 3, Drăgan 2, Miroiu 2, Eros 2, Marijanac 1, Ragea, Popovici, Gramatic, Makrishin. Antrenor: Dalibor Cutura.

SCM POLI TIMIȘOARA – U CLUJ-NAPOCA 38-30 (20-15) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

Timișoara: Tcaciuc, Szopka, Pal – Csog 9, Fenici 8, Cristescu 5, Năstăsie 4, Cîmpan 3, Ignat 3, Sadoveac 2, Dedu 2, Neamțu 1, Trif 1, Păiuș, Dumitrescu, Bordeanu. Antrenor: Attila Horvath.

Cluj: V. Coman – Ostace 5, Dobra 5, Ramba 4, Fodorean 4, A. Coman 3, C. Ghivil 3, Adoreanu 2, Putnoky 2, Iancu 1, Gurănescu 1, Konya, Coroian, Drăgoi. Antrenor: Marius Stavrositu (nu a fost prezent la acest joc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *