O victorie ca o gură de oxigen pentru handbalul juvenil: naționala de juniori a învins Spania

Reunită săptămâna trecută, echipa națională de juniori (jucători născuți 2006-2007) participă în aceste zile la un puternic turneu internațional în Spania, la Tarazona, alături de naționala țării gazdă, Franța și Portugalia. Inițial au fost convocați 22 de jucători, din care 16 au făcut deplasarea în Spania, aceștia provenind de la CSU Suceava (4), CSM București (4), LPS Târgu Mureș (3), Academia de Handbal Minaur (3), Avatar Brașov (1) și CSS 3 Steaua București (1). Echipa este antrenată de Daniel Anca (principal) și Rudi Stănescu (secund), delegația fiind completată de Lavinia Vlangar (kinetoterapeut), Andra Pleșa (psiholog) și Paul Ghiorghiu (antrenor federal). În primul meci, disputat joi seara, România a învins Spania, urmând ca vineri să întâlnească Franța (ora 19), iar sâmbătă Portugalia (ora 18.30), meciurile sunt transmise AICI.

SPANIA – ROMÂNIA 29-32 (15-15)

România: Cătălin Haidu, Răzvan Râpă, Armando Kiss – Andrei Negrilă 7, Alexandru Pușcaș-Ilisei 6, Antonio Nedea 6, Codrin Dascălu 4, Teodor Ilucă 3, Alexandru Dumitru 3, Vladimir Păunescu 2, Bogdan Holircă 1, Andrei Rață, Raul Popa, Adrian Breban, Gabriel Stancu, Sebastian Barbul. Antrenori: Daniel Anca, Rudi Stănescu.

La primul meci internațional, generația 2006-2007 a făcut un joc foarte bun contra Spaniei. N-aș vrea să fac neapărat o nuntă din această victorie, dar este încurajatoare pentru viitor, pentru că nu de multe ori ai ocazia să întâlnești și să bați Spania la nivel de juniori. Astăzi ne-am mobilizat exemplar, în condițiile în care n-am avut mult timp la dispoziție pentru a creiona multe lucruri vizavi de joc. Cu toate acestea, acele puține lucruri pe care le-am antrenat s-au văzut și în joc în mare parte. Chiar dacă am început destul de timorați, ceea ce era oarecm normal, pe parcurs am dat dovadă de caracter și mă declar mulțumit de evoluția jucătorilor noștri, cu toate stângăciile și greșelile făcute atât în apărare, cât și în atac. Pare o generație care promite, care este unită și ambițioasă, sunt sportivi educați, bine crescuți, rămâne ca noi, cei care ne ocupăm de ei, să îi ajutăm să crească frumos, astfel încât să putem bate Spania și la tineret și, de ce nu?, și la seniori peste câțiva ani. Sperăm să clădim cu această generație, de la etapă la etapă, o echipă națională puternică, trebuie să avem cu toții încredere în munca pe care o depunem. Daniel Anca – selecționer România juniori

Foto: Facebook Balonmano Tarazona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *