Naționala masculină mai bifează o premieră neagră: înfrângere în Feroe

Echipa națională masculină a pierdut miercuri seara cel de-al treilea meci din preliminariile EURO 2024, 26-28 în deplasare cu Insulele Feroe. A fost a doua victorie din istoria participărilor la preliminariile europene pentru formația insulară și evident primul eșec al României în fața acesteia. Așa cum am spus și în avancronică, era de așteptat să avem un meci greu, însă ce s-a văzut în prima repriză la echipa noastră e impardonabil. Să notăm că, în primele 10 minute, Nicușor Negru a ratat două contraatacuri, în timp ce adversarul său direct pe faza de apărare a marcat de 5 ori. Tot în primele 10 minute, Javier Humet a făcut două faulturi în atac. Tot în prima repriză, Kuduz și Racoțea au fost eliminați la interval de 20 de secunde pentru aceeași infracțiune – picior intenționat. Să mai adăugăm și faptul că România a marcat un gol în treisprezece minute și jumătate și avem tabloul complet al unei reprize de coșmar, în care jucători plătiți regește în campionatul nostru au comis greșeală după greșeală.

Echipa noastră și-a revenit în repriza secundă, în care Xavier Pascual l-a trimis la coordonare pe mezinul Stanciuc, iar România a egalat în minutul 42 prin Dedu. Din păcate, tot Dedu a fost cel care a ratat de trei ori în repriza a doua în situație de unu la unu cu portarul, după ce făcuse același lucru de două ori și în prima repriză. Poate că e timpul ca eterna speranță să ia o pauză de la națională. A fost 25-25 în minutul 55, dar feroezii n-au mai pierdut pe final fiindcă ai noștri au clacat. Degeaba a apărat Iancu, degeaba a avut Tărîță 100% la aruncările de la 7 metri, degeaba dăm legi care nu fac decât să umfle artificial niște salarii pentru… ce? Pentru ca federația să le ceară suporterilor români 60 sau 80 de lei la meciul de sâmbătă, din sala ”Dinamo”. Ne-a bătut o națională ai cărei jucători și-au dorit cu toții cu adevărat să câștige, în timp ce la noi unii au făcut doar act de prezență.

FEROE – ROMÂNIA 28-26 (15-9) Arbitri: Bojan Lah / David Sok (Slovenia)

Feroe: Jacobsen, Satchwell – West Av Teigum 11, Ellefsen A Skipagotu 5, Mittun 5, Mikkelsen 3, Hoydal Hildarson 2, Mortensen 2, Krogh, Rasmussen. Antrenor: Peter Bredsdorff-Larsen.

România: Iancu, Vasile – Tărîță 6, Kuduz 5, Humet 3, Grigoraș 3, Dedu 2, Negru 2, Stanciuc 1, Nagy 1, Racoțea 1, Dumitriu 1, Căbuț 1, Militaru, Cumpănici. Antrenor: Xavier Pascual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *