România a câștigat Trofeul Carpați, Xavier Pascual s-a decis asupra lotului pentru europene

Naționala masculină a României a câștigat vineri finala Trofeului Carpați, 31-25 cu Georgia, echipă la care nu a evoluat însă vedeta Tskhovrebadze. Cu 6 jucători noi față de partida de joi cu Grecia, România a avut o evoluție mai bună decât în ziua precedentă. După o primă repriză încheiată la egalitate, naționala noastră s-a desprins în prima parte a mitanului secund, pe fondul intervențiilor spectaculoase ale lui Dan Vasile. Absolut remarcabilă pofta de joc a lui Alex Tărîță, autor al unor execuții de finețe, extrema dreaptă a Stelei obținând și titlul de MVP al turneului.

Cu două săptămâni înainte de debutul la europene, Trofeul Carpați ne-a arătat unde suntem, adică la același nivel cu Grecia și Georgia, asta ca să știm la ce să ne așteptăm la Euro 2024. Săptămâna viitoare, România va juca în Elveția cu selecționata Țării Cantoanelor, Argentina și Bosnia-Herțegovina.

Cred că am jucat mai bine în meciul cu Georgia, când am și încercat să facem mai multe lucruri noi. Nu mi-a plăcut deloc atitudinea jucătorilor în prima repriză a meciului cu Grecia, însă în repriza a doua lucrurile s-au schimbat și am înregistrat un avantaj de 10 goluri în 25 de minute, după ce am revenit de la minus șase. Sunt îngrijorat de greșelile stupide pe care le-am făcut în momente importante ale celor două jocuri, fiindcă atunci când vom întâlni echipe de top, va trebui să profităm de orice oportunitate care se va ivi. Sunt mulțumit de apărare, care a fost din ce în ce mai bună, jucătorii au înțeles ce doresc, însă mai avem lucruri de îmbunătățit până la începerea europenelor. Dintre cei 24 de jucători pe care i-am avut la Trofeul Carpați, 4 vor rămâne acasă, este vorba de Buguleț, Ghivil, Neagu și Botea. Una peste alta, continuăm să alternăm momentele bune cu greșelile și va trebui să lucrăm intens la antrenamentele pe care le mai avem pentru a rezolva problemele pe care le avem. Xavier Pascual – selecționer România

ROMÂNIA – GEORGIA 31-25 (14-14)

România: Iancu, Vasile – Tărîță 8, Racoțea 3, Constantina 3, Dedu 3, Buzle 3, Stanciuc 2, Botea 2, Grigoraș 2, Nistor 1, Cumpănici 1, Rotaru 1, Sadoveac 1, Negru 1, Militaru, Caba, Nagy, Ilie. Antrenor: Xavier Pascual.

Lotul României pentru campionatul european 

Portari: Dan Vasile, Ionuț Iancu.

Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Demis Grigoraș, Cristian Ghiță, Daniel Stanciuc, Andrei Buzle, Gabriel Cumpănici, Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Marius Sadoveac.

Extreme: Alexandru Tărîță, Nicușor Negru, Ionuț Nistor, Sabin Constantina.

Pivoți: Adrian Rotaru, Robert Nagy, Călin Dedu.

Apărători: Robert Militaru, Liviu Caba.

Foto: Emilia Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *