Cupa României (m) / Dinamo a câștigat a doua semifinală

Dinamo București a câștigat cea de-a doua semifinală a Cupei României, 38-30 cu CSM București și o va întâlni în finală pe CSM Constanța. Victoria campioanei s-a conturat în cea de-a doua parte a jocului, CSM București oferind o replică solidă în primele 35 de minute.

CSM-ul a început mai bine și a condus cu 4-1 în minutul 5, dar Dinamo a revenit și a egalat la 7 în minutul 11. Echipa lui Colin Voica a menținut un ritm bun, iar Chike Onyejekwe a înscris pe contraatac pentru 13-10, obligându-l pe Xavier Pascual să ceară primul time-out în minutul 18. Diferența a crescut chiar la 4 goluri pentru CSM, 17-13 în minutul 27, iar Dinamo a intrat la pauză cu un handicap de 4 goluri, după o primă repriză foarte bună a echipei municipalității, în care portarii campioanei au avut doar 3 intervenții.

Repriza secundă a început sub aceleași auspicii, cu Rosta eliminat 2 minute și Ioannou înscriind pentru 20-15 în minutul 33. Dinamo a egalat la 21 (min. 38) după patru goluri consecutive înscrise în mai puțin de trei minute și a luat conducerea pentru prima dată în minutul 39, 23-22, după un gol din poartă-n poartă al lui Cupara. Eliodor Voica a cerut time-out, dar n-a reușit să-și scoată echipa din vrie, asta și deoarece Cupara a avut nu mai puțin de 8 intervenții în primul sfert de oră al reprizei a doua.

În cele din urmă a fost 38-30 pentru Dinamo, o diferență ușor nedreaptă față de replica dată de CSM București. Duminică, de la ora 15, în finală, Dinamo București și CSM Constanța se vor întâlni pentru a șasea oară în acest sezon.

DINAMO BUCUREȘTI – CSM BUCUREȘTI 38-30 (15-19) Arbitri: Mârza / Nedelea

Dinamo: Cupara 1 gol, Heidarirad – Akimenko 12, Rosta 6, Kukic 5, Kasparek 5, Kuduz 5, Pascual 2, Dedu 1, Stanciuc 1, Militaru, Racoțea, Negru, Ali Zein, Cindric. Antrenor: Xavier Pascual.

CSM: Așanin, Shymanskyi – Dodică 5, Schneider 5, Da Silva 4, Nantes 4, Rotaru 3, Szasz 2, Voica 2, Mihalcea 1, Mitu 1, Ioannou 1, Onyejekwe 1, Szeles 1, Nica, Duță. Antrenor: Eliodor Voica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *