CSM Focșani câștigă duelul moldovenesc cu Bacăul / Declarațiile antrenorilor principali

CSM Focșani a câștigat duminică seara, pe teren propriu, în fața nou-promovatei CSM Bacău, echipă ce nu pare capabilă să adune puncte din deplasare. Gazdele au condus încă din start, având 4-0 în minutul 6, băcăuanii au reușit cel mult să se apropie la un gol, însă vrâncenii au intrat la pauză cu 4 goluri avans. Diferența a crescut și la 8 goluri în repriza secundă, echipa lui Sandu Iacob reușind cea de-a noua victorie în campionat, care o mai apropie cu un pas de calificarea în play-off. De cealaltă parte, băcăuanii rămân pe locul 11, însă au un program infernal în următoarele 3 runde, cu CSM București, Potaissa Turda și Dinamo.

Am făcut un meci foarte bun pe faza de apărare, am pus presiune în mod constant pe adversari și i-am provocat să greșească. Ca urmare a acestei presiuni, am avut situații de a finaliza pe contraatac sau pe faza a doua și suntem bucuroiși că am mai reușit să adunăm 3 puncte. Băieții noștri au luptat admirabil, sacrificiul a fost maxim, s-au concentrat în repriza a doua, când adversarii s-au apropiat și consider că azi am fost mai buni. Bacăul e o echipă cu o apărare robustă, greu de depășit și am simțit că ne-a fost mai greu decât în tur. Sandu Iacob (antrenor CSM Focșani)

 

A fost un meci cu o încărcătură specială, cu o echipă apropiată valoric, dar cu experiență competițională mai mare. Am început greu, cu multe ratări în relația de unu la unu cu portarul, ceea ce a dus repede la o diferență de 4 goluri, moment în care am solicitat time-out și de aici a început cursa de urmărire. Cu o apărare mai precisă și o evoluție mai bună a portarilor, am revenit în joc, dar prea puțin pentru a spera la o surpriză. Este de apreciat efortul susținut al echipei pe întreaga durată a jocului, cu speranța că vom remedia responsabilitatea și concentrarea aruncărilor la poartă. Eden Hairi (antrenor CSM Bacău)

CSM Focșani – CSM Bacău 27-22 (13-9)

Focșani: Marocico, Tevzadze – Miroiu 7, Sladic 4, Ragea 3, Hrimiuc 3, Rață 2, Mocanu 2, Hagiu 2, Eros 2, Pătru 1, Năstăsie 1, S. Rotaru, Popovici, Grămătic. Antrenor: Sandu Iacob

Bacău: Freiwald, Crăciunescu, Tamaș – M. Cotinghiu 5, Serhel 5, Gal 4, Tărîță 2, Maksimov 2, Drăgan 1, Tudorancea 1, Bologa 1, Păunescu 1, Păunică, Sadovyi. Antrenor: Eden Hairi.

Foto: Cătălin Vlădescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *