România învinge clar Lituania și rămâne în cărțile calificării la EURO 2020

Naționala de handbal masculin a reușit joi seara, la Târgoviște, în fața a 2000 de spectatori, prima victorie din preliminariile EURO 2020, în fața Lituaniei. Cu un lot sensibil remaniat față de precedentele jocuri oficiale, selecționata României a evoluat cu multă determinare, handbaliștii noștri arătând că-și doresc foarte mult un succes. Ar fi nedrept să nominalizăm un om al meciului, însă au fost câțiva jucători care s-au evidențiat. Este vorba de Ionuț Iancu, ale cărui intervenții nu le-au permis lituanienilor să revină în meci, mai ales pe finalul jocului, de Demis Grigoraș, singurul inter dreapta de pe foaie, golgeterul partidei, Gabi Bujor, necruțător pe contraatac, dar și de Alexandru Șimicu, cu o revenire de bun augur după o lungă absență de la națională.

Meciul a început mai greoi de ambele părți, cu un ritm de vals, însă, imediat ce au început să recupereze mingi în apărare, ai noștri s-au desprins datorită golurilor înscrise pe contraatac. Desprinderea le-a oferit tricolorilor mai multă siguranță pe atacul pozițional, în minutul 15 România înscriind golul meciului, după o succesivă rapidă, încheiată cu o aeriană lansată de Negru și finalizată de Grigoraș. De la 10-5, naționala noastră a avut o perioadă mai puțin fastă, oaspeții s-au apropiat la două goluri, însă prima repriză s-a încheiat cu plus 3 pentru România, după un gol spectaculos al lui Rotaru. Lituanienii nu au arătat mare lucru nici în repriza secundă, mai ales după ce vedeta Truchanovicius s-a accidentat, Iancu și Fotache au ridicat tribunele în picioare cu goluri înscrise cu aruncări din propria jumătate de teren, iar România s-a impus pe merit. Urmează, însă, duminică un meci foarte greu la Klaipeda, acolo unde avem din nou nevoie de victorie.

România – Lituania 28-23 (16-13)

România: Iancu 1 gol, Șelaru – Grigoraș 8, G. Bujor 6, Șimicu 4, Rotaru 3, Negru 2, Szoke 2, Căbuț 1, Fotache 1, Racoțea, Dumitriu, Militaru, Thalmaier, Csog. Antrenor: Manuel Montoya.

Lituania: Rasimas, Morkunas – Truchanovicius 3, Dumcius 3, Babarskas 3, Urbonas 2, Virbauskas 2, Malasinkas 2, Tarcijonas 2, Palevicius 2, Pleta 1, Grosas 1, Drabavicius 1, Stankevicius 1. Antrenor: Mindaugas Andriuska.

Un mic post-scriptum: e jenant ca announcer-ul meciului să stâlcească numele jucătorilor români, Dumitriu a fost Dumitru, iar Căbuț – Cabut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *