Vlad Caba: Viza medicală și formalitățile pe linie sportivă ar fi suficiente pentru ca extracomunitarii să poată juca

SCM Politehnica Timișoara pleacă vineri la Sfântu Gheorghe, acolo unde își va apăra, sâmbătă și duminică, trofeul pe care l-a cucerit în primăvara anului trecut la Focșani, Cupa României. Echipa bănățeană nu-i va putea folosi, însă, pe sârbii Aleksandar Milenkovic (portar) și Savo Slavuljica (inter dreapta), care nu au primit încă permisele de muncă din motive birocratice. De altfel, mai multe echipe au făcut demersuri la federație pentru a se da drept de joc extracomunitarilor nou transferați, care au contractele înregistrate la F.R.H. și pentru care procedurile de obținere a vizei de lungă ședere în România sunt în derulare. Consiliul de Administrație a respins miercuri propunerea, cei care s-au opus solicitării cluburilor fiind Alexandru Dedu, Flaviu Sâsâeac, Mihai Bocan, Gheorghe Tadici, Vasile Pavel, Ali Nurhan, Claudiu Evi și Ghiocel Bejinariu.

În legătură cu această situație, antrenorul timișorenilor, Vlad Caba, a declarat, pentru pagina de Facebook a clubului: ”Dacă săptămâna trecută am fi avut meci în cupele europene, jucătorii în cauză ar fi putut evolua, de altfel cum au fost pe teren, la Constanța, jucătorii din Serbia. E o situație foarte ciudată, care cred eu că ar trebui remediată. Nu cred că federația ar trebui să verifice dacă au drept de muncă; e menirea altor foruri din țară să facă acest lucru. Cred că viza medicală și formalitățile pe linie sportivă ar fi suficiente să poată juca handbal”.

Vlad Caba a vorbit și despre faptul că echipa sa va fi nevoită să dispute 5 meciuri oficiale în 6 zile, după o pauză competițională foarte lungă: ”Mi se pare o probă de efort, respectiv de rezistență fizică și psihică foarte foarte mare. Nu cred că în ultimii ani, formațiile au mai fost supuse la un astfel de maraton. E îngrijorător că echipele vin după o pauză atât de lungă. Nu știu cum vor reacționa băieții și nu știu cine poate garanta că jucătorii nu se vor accidenta pe fond de oboseală. E o preocupare foarte mare a noastră, dar sperăm că vom putea gestiona situația”.

Foto: Facebook SCM Politehnica Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *