Liga Florilor / Vâlcea învinge campioana cu un gol controversat

Marele derby dintre ultimele două campioane ale României și-a onorat statutul, oferind un spectacol frumos, încheiat cu victoria la limită a gazdelor de la SCM Râmnicu Vâlcea, 31-30, datorită unui gol controversat înscris în ultima secundă de Mireya Gonzalez. Aducerea lui Bent Dahl la conducerea tehnică a echipei vâlcene a avut efectul scontat, energicul tehnician norvegian părând că și-a injectat cu adrenalină elevele. A fost și un duel al celor doi tehnicieni ai naționalei României, câștigat de antrenorul secund. Trist este că, în disputa dintre ultimele două campioane, pe teren a fost prezentă o singură jucătoare convocată la națională săptămâna viitoare, portărița Daciana Hosu.

SCM Râmnicu Vâlcea a început foarte bine, conducând cu 5-1 în minutul 9, Adrian Vasile a cerut time-out și campioana a egalat la 10 în minutul 22. Cu un joc colectiv mai bun, vâlcencele au preluat din nou inițiativa și au intrat cu două goluri avans la pauză. Gazdele s-au desprins la 18-14 în minutul 34, dar CSM-ul a revenit iarăși, egalând la 21 în minutul 45, însă trebuie spus că echipa bucureșteană a fost dependentă pe faza de atac de acțiunile Cristinei Neagu, care a marcat jumătate din golurile echipei sale. Cele două echipe au mers cap la cap până la final, Vâlcea preluând conducerea și CSM-ul egalând, iar ultimul atac a adus și golul victoriei, după o decizie controversată a arbitrilor nemțeni, care conduseseră foarte bine jocul. Mireya Gonzalez a aruncat de la 9 metri, Grubisic a apărat, însă a respins mingea către propria poartă, iar arbitrul Ionuț Ifrim, aflat pe linia de fund, a indicat gol. Reluările TV au lăsat, însă, impresia că mingea n-a depășit cu toată circumferința linia porții, cert este că a fost o fază foarte grea, care aduce în atenție problema introducerii VAR în prima ligă.

Acesta a fost ultimul meci al etapei a patra, Liga Florilor întrerupându-se deoarece echipa națională va începe preliminariile EURO 2022, cu Insulele Feroe acasă (6 octombrie) și cu Austria în deplasare (10 octombrie).

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM BUCUREȘTI 31-30 (15-13) Arbitri: Ionuț Ifrim / Alexandru Ilisei

Vâlcea: Hosu, Rus – Nikolic 7, Liscevic 6, Glibko 5, Gonzalez 5, Elghaoui 4, Bucur 2, Florica 1, Gorshenina 1, Dăscălete, B. Klikovac, Levchenko, Dache. Antrenor: Bent Dahl.

CSM: Wester, Grubisic, Davidsen – Neagu 15, Omoregie 5, Aune 4, Arntzen 2, Lazovic 2, Dindiligan 1, Broch 1, A. Klikovac, Ramusovic. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Un comentariu la „Liga Florilor / Vâlcea învinge campioana cu un gol controversat

  • 30/09/2021 la 20:53
    Permalink

    Am vazut o poza cu mingea trecuta 70% dincolo de linie. Care arbitru din lumea asta mare ar fi putut spune cu mana pe imima ca a trecut sau nu? La viteza cu care se joaca e imposibil, asa ca nu e loc de vaicareala. Au zis ca e gol, n-au grasit decat 30%. Bravo Valcea!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *