Înfrângere cu Elveția pentru naționala masculină de tineret

După victoria categorică de sâmbătă cu Kosovo, naționala masculină de tineret a pierdut luni cel de-al doilea meci din grupă de la turneul M20 EHF Championship, 27-33 cu Elveția. Echipa noastră a plătit tribut evoluției inconstante, cu căderi explicabile prin lipsa de experiență și a jocurilor cu miză, pe de o parte, dar și a unor decizii pripite și neinspirate luate de banca tehnică (vezi faza din minutul 52, pomenită mai jos). Ideea nu e de a arăta cu degetul persoane, dar sunt unele semne de întrebare pe care mi le-am pus de la fața locului. De ce cel mai bun portar al turneului final al juniorilor 1 a rămas în afara lotului ? De ce, în prima repriză, extrema dreaptă nu a primit nici măcar o minge utilă pentru a finaliza ? De ce numărăm pe degetele unei mâini contraatacurile în 60 de minute ? De ce, după time-out-ul din minutul 52, portarul Preda a fost lăsat să intre în teren deși aveam eliminat și atacam cu 6 jucători ? Acolo s-a rupt definitiv jocul, fiindcă elvețienii au marcat apoi de trei ori la rând și s-au desprins la 7 goluri.

Evident că România a avut momente bune și foarte bune de joc, însă acestea au fost urmate de perioade marcate de greșeli individuale și lipsă de orizont în atacul pozițional. Nu ne-a învins o echipă nemaipomenită, ci una care a avut mult mai multă constanță în joc. Tinerii noștri handbaliști au arătat capacitatea de a ajunge în semifinale și de a se bate apoi pentru câștigarea turneului, au însă nevoie de mai multă încredere în forțele proprii și de constanță în joc. Doar 20 de minute de handbal bun din 60 sunt insuficiente pentru a spera la mai mult. Le ținem pumnii și sperăm că ziua de pauză de marți va fi de bun augur înaintea jocurilor decisive cu Macedonia de Nord (miercuri, ora 15) și Ucraina (joi, ora 13). Mai multe imagini de la meciul cu Elveția și un interviu cu selecționerul Daniel Anca, în cursul serii de marți.

ELVEȚIA – ROMÂNIA 33-27 (17-13)

România: Preda, Pașca – Dumitrescu 8, Dedu 4, Stănescu 4, Moldovan 3, Bote 2, Bordeanu 2, Bran 1, Cîtu 1, Chiratcu 1, Duță 1, Bruj, Toboșaru. Antrenori: Daniel Anca, Raul Marian, Daniel Apostu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *