Renata de Arruda duce Bistrița în Final Four-ul Ligii Europene

Gloria Bistrița-Năsăud a câștigat și manșa secundă din sferturile de finală ale Ligii Europene, 27-25 pe teren propriu cu Motherson Mosonmagyarovari și s-a calificat în premieră în Final Four-ul competiției. Partida de la Bistrița a avut o desfășurare asemănătoare cu cea din tur, echipa ardeleană având o evoluție fluctuantă în ofensivă, procentajul de reușită a atacurilor fiind de numai 34 %, însă Renata de Arruda a fost din nou imperială în poartă, cu 16 intervenții și 45%. De altfel, portărița din Brazilia a fost MVP-ul dublei manșe și a avut cea mai mare contribuție la calificarea în ultimul act al Ligii Europene.

După o primă repriză încheiată la egalitate, atacul bistrițean s-a gripat între minutele 42 și 49, atunci când de la 21-19 pentru Gloria s-a ajuns la 24-21 pentru Motherson, iar oaspetele erau calificate. Din fericire, echipa maghiară a mai înscris o singură dată în ultimele 11 minute, iar bistrițencele au profitat, împinse de la spate de o sală plină, au înscris de șase ori și s-au impus din nou la două goluri. Duminică, de la ora 19, Dunărea Brăila va juca acasă manșa secundă cu Podravka Vegeta, după ce a câștigat în Croația cu 32-26.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru calificarea în Final Four, calificare realizată în urma unui parcurs fără greșeală, noi fiind singura echipă fără înfrângere până în acest moment. Consider că am avut parte de cel mai puternic adversar până în acest moment al competiției, echipă care a arătat că nu întâmplător este una de top în Ungaria, învingând Gyor după un meci foarte bun. Chiar dacă am avut 5 jucătoare cu probleme medicale înainte de acest meci și un program mult mai încărcat decât Mosonmagyarovari, care în ultimele două săptămâni nu a jucat pe plan intern, fetele au dat dovadă de caracter, putere de luptă și spirit de sacrificiu pentru a ne îndeplinii visul calificării în Final Four. Țin să felicit toate jucătoarele pentru această performanță istorică a clubului Gloria Bistrița, vreau să mulțumesc staff-ului tehnic, medical, conducerii, principalului finanțator –  Consiliul Județean, sponsorilor și nu în ultimul rând minunatului public care ne-a susținut necondiționat. Florentin Pera – antrenor Gloria Bistrița-Năsăud 

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – MOTHERSON MOSONMAGYAROVARI 27-25 (15-15) Arbitri: Zan Puksic / Miha Satler (Slovenia)

Gloria: de Arruda (16/35), Dumanska (2/8) – Laslo 9/12 (7/7 din 7m), Tamires 4/6, Mbengue 4/7, Posavec 3/4, Seraficeanu 3/7, Nosek 2/5, Fujita 1/1, Niombla 1/4, Bazaliu 0/4, Dincă, Pristăvița, Kpodar, Moesgaard. Antrenori: Florentin Pera, Marius Novanc, Alexandru Buligan.

Foto: eurohandball.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *