Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru folosesc pagina de Facebook și site-ul FRH pentru controverse electorale
În plină campanie electorală pentru alegerile din 28 aprilie de la Federația Română de Handbal, a izbucnit o controversă cu iz de scandal între doi dintre candidații la funcția de președinte. Astfel, Constantin Din a făcut mai multe acuzații vizavi de arbitraj, într-o emisiune online găzduită de Eurosport România:
- ”Sistem ticălos, sistem corupt, e un sistem de care actuala federație, actuala conducere a federației a știut lucrurile astea și cu toate astea l-a acceptat.”
- ”Examenele arbitrilor, la partea teoretică, cred că 90% dintre arbitri aveau rezultatele, răspunsurile. În schimb la partea fizică, testele sînt modificate: timpii sînt modificați pentru a putea promova cît mai mulți arbitri. Baremurile sînt micșorate pentru a promova cît mai mulți arbitri.”
- ”Au fost echipe, și-mi asum ce spun, au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție. Nu știu dacă asta ați auzit-o până acum. Taxă de protecție lunară!”
Aspectele prezentate de Constantin Din sunt notorii în lumea handbalului, toată lumea șușotește ”pe la colțuri” despre ele, dar nimeni n-are curajul să iasă să vorbească deschis. De ce ? Uitați-vă ce a pățit președintele U Cluj, care a avut ”tupeul” să acuze același tip de aspecte (detalii AICI) și a fost imediat dat pe mâna comisiilor. Și el și echipa sa – detalii AICI.
Cât despre faptul că de examenele arbitrilor a ajuns să se ocupe o persoană care n-are nicio treabă cu arbitrajul (Cristina Vărzaru), e de-ajuns să amintim scandalul izbucnit la un concurs pentru ocuparea locurilor de arbitri candidați EHF la masculin – detalii AICI.
Afirmațiile lui Constantin Din i-au ofuscat teribil pe Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru, care au găsit de cuviință să utilizeze site-ul și pagina de Facebook a federației pentru replici nervoase. Tonul este unul extrem de agresiv ”(Președintele FRH, Alexandru Dedu, îl somează pe domnul Constantin Din să aducă dovezile care susțin aceste acuze și să le prezinte direct organelor competente ale Statului care se ocupă de corupție”), dar are și valențe tragi-comice (”sunt atacuri mult prea grave care afectează munca a mii de oameni din handbal, care trăiesc zi de zi corect, la echipele lor de club, împreună cu colegii lor de arbitraj, la toate nivelurile, încercând să crească pentru binele întregului handbal românesc”).
În ce ne privește, îl întrebăm din nou pe Alexandru Dedu cum explică faptul că, la 7 ani după ce România a cucerit titlul mondial la junioare, s-a clasat pe locul 13 la mondialele de senioare ? Și o să-l întrebăm până în ziua alegerilor sau până va oferi explicații despre cum a fost posibil ca, sub conducerea lui, să asistăm la distrugerea unei generații de excepție.
Iar la final, le oferim șefilor FRH o mostră de arbitraj prestat de doi dintre favoriții lor, Manea și Iliescu, la partida SCM Craiova – Măgura Cisnădie.