CSM București ratează lamentabil calificarea în Final Four-ul Ligii Campioanelor

Ne bucurăm pentru ce a reușit Dinamo, dar noi avem alte treburi în Liga Campionilor”, a spus Cristina Neagu înainte de plecarea în Franța. O aroganță care n-a avut acoperire, fiindcă CSM București a fost „tăvălită” de Metz și în Franța și a ratat lamentabil calificarea în Final Four, după ce a pierdut și returul cu 29-23.

Metz a început cum nu se poate mai bine, având 4-1 în minutul 5, dar campioana României a revenit și a egalat la 5 în minutul 11. Jucătoarele CSM-ului au greșit mult în faza ofensivă, însă echipa bucureșteană a fost ținută în joc de intervențiile Laurei Glauser. Metz a intrat cu avantaj minim la pauză, 15-14, după o primă repriză în care procentajul de reușită a atacurilor campioanei României a fost de 50%.

Jucătoarele de la CSM București n-au fost deloc inspirate în debutul reprizei secunde, înscriind doar 3 goluri în 14 minute, bilanț cu care nu ai cum să ai pretenții să mergi în Final Four. Nici măcar dacă faci și un pic de circ pe margine ca să lași impresia că te-au „făcut” arbitrele. Valentini a făcut 23-19 în minutul 49, iar Hansen a majorat diferența la 5 goluri un minut mai târziu, ambele după ratări în situații de 1 la 1 ale Crinei Pintea, probabil cea mai neinspirată jucătoare de pe teren.

Finalul a fost umilitor pentru campioana României, depășită la toate capitolele de o echipă franceză care și-a învățat lecția după pățania de anul trecut cu Ferencvaros. CSM București ratează astfel din nou calificarea în semifinalele Champions League și rămâne de văzut în ce măsură conducerea clubului bucureștean va proceda așa cum a anunțat pe 21 noiembrie 2023.

Consiliul de administrație al CSM București a decis să îi acorde întreg sprijinul antrenorului Adrian Vasile, însă cu un obiectiv simplu și clar, pe care cu toții îl dorim realizat: calificarea în Final Four-ul de la Budapesta! Ratarea acestui obiectiv va însemna automat întreruperea colaborării, la finalul acestui sezon competițional.

METZ HANDBALL – CSM BUCUREȘTI 29-23 (15-14) Arbitre: Vanja Antic / Jelena Jakovljevic (Serbia)

Metz: Sako (10/32), Depuiset (0/1) – Grijseels 7/8 (5/5 din 7m), Valentini 6/6, Burgaard 6/7, Jörgensen 5/9 (0/1 din 7m), Hansen 3/6, Bouktit 1/5 (0/1 din 7m), Granier 1/3, Chambertin. Antrenor: Emmanuel Mayonnade.

CSM: Glauser (9/37), Davidsen (0/1) – Neagu 6/8 (0/1 din 7m), Zaadi 3/5, Arntzen 3/5 (3/3 din 7m), Omoregie 3/6, Østergaard 3/5, Ingstad 3/3, Gutierrez 2/3, Pintea 0/3, Flippes 0/2, Kobylinska 0/1, Dindiligan. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: eurohandball.com – Kevin Clement.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *