EXCLUSIV / Xavier Pascual: Toți jucătorii au dat 100%, sunt mândru de felul în care s-au prezentat

Naționala masculină a României a disputat trei jocuri de verificare pe parcursul a cinci zile: 37-25 cu Georgia la București, 29-33 și 31-35 cu Spania, la Aviles. Handbal Mania a realizat un interviu cu selecționerul Xavier Pascual despre cele trei partide, primele din noul mandat al tehnicianului spaniol.

Citește mai mult

Xavier Pascual: Echipa a muncit mult, am meritat victoria cu Veszprem

Dinamo a obținut joi seară o nouă victorie de senzație în Champions League, câștigând partida de pe teren propriu cu Veszprem, scor 31-29. Desigur că principalul artizan al acestui succes este antrenorul Xavier Pascual, cel al cărui plan de joc s-a dovedit a fi eficient.

Citește mai mult

Pasqui și Jordi s-au întors, Plan Talent s-a reluat duminică, în capitală

După o lungă pauză cauzată de pandemie și de orgoliile unor oameni mici din handbalul juvenil, Programul Plan Talent s-a reluat duminică, 10 octombrie, la București, acolo unde au fost prezenți 110 tineri handbaliști născuți în 2004, 2005, 2006 și 2007, coordonați de 10 antrenori.

Citește mai mult

Încă un meci de gală pentru Dinamo în Champions League, ce spune Xavier Pascual despre jocul de la Paris

După ce a produs marea surpriză a primei etape a grupelor Champions League masculine, campioana României merge în Franța pentru o partidă cu o altă favorită a competiției, Paris Saint-Germain. Un meci care ar fi trebuit să se dispute în martie anul trecut în optimile aceleiași competiții, dar care n-a mai avut loc din motive de pandemie.

Citește mai mult

Exclusiv / Xavier Pascual: E o victorie mare nu doar pentru Dinamo, ci și pentru handbalul românesc

La debutul în Champions League pe banca lui Dinamo București, tehnicianul care a câștigat ultima ediție a competiției a reușit o victorie de senzație în fața unei foste deținătoare a trofeului. Practic, se poate spune că victoria cu 32-29 a campioanei României în partida cu Vive Kielce a fost surpriza primei etape a grupelor.

Citește mai mult

Exclusiv / Xavier Pascual: Jucătorii convocați au arătat că-și doresc să joace la echipa națională

Xavier Pascual a condus, de luni până miercuri, primul stagiu de pregătire al echipei naționale masculine de la revenirea sa în România. Selecționata României va juca pe teren propriu, la începutul anului următor, prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023.

Citește mai mult

EXCLUSIV / Xavier Pascual: Trebuie să tragem toți în aceeași direcție, să ajutăm echipa națională

Câștigător pentru a treia oară al Champions League în acest an cu Barcelona, Xavier Pascual a preluat conducerea tehnică a campioanei Dinamo București, dar și a naționalei masculine. Despre viitorul acesteia din urmă, dar și despre felul în care reputatul tehnician se va implica la nivel strategic în handbalul românesc, în interviul următor.

Citește mai mult

Xavier Pascual revine ca selecționer al naționalei masculine, joi e tragerea la sorți a preliminariilor pentru mondiale

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat, în ședința de marți, 17 august, propunerea de instalare în funcția de antrenor principal al echipei naționale masculine a spaniolului Xavier Pascual. În vârstă de 53 de ani, acesta a mai antrenat echipa României în perioada 2016-2018, în acea perioadă el fiind antrenorul echipei Barcelona.

Citește mai mult